#COLECTIV. Margareta Pâslaru a lansat albumul de autor „Cum să te las?” pentru supraviețuitori

CD-ul, care a fost lansat în fața clubului unde pe 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de tineri, conține 16 cântece, iar prima melodie — „Cum să te las?”—, premieră discografică, este dedicată supraviețuitorilor evenimentului, scrie Agerpres.

Artista a afirmat că a lansat acest album din dorința de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei care au supraviețuit tragediei de anul trecut și care au în continuare nevoie de medicamente și tratamente.

Încercăm în felul acesta, prin muzică, să contribuim la procurarea unor medicamente, poate chiar și tratamente, depinde de vânzările pe care le vom face. Să nu pierdem șansa de a face un bine. Cuvintele sunt de prisos. Să lăsăm muzica să vorbească, să pledeze„, a declarat artista.

Venera Stângă, fondatoarea casei de discuri Eurostar, producătorul albumului, a spus că toate câștigurile rezultate în urma vânzării acestuia vor fi direcționate către asociația supraviețuitorilor incendiului din Colectiv.

Doamna Margareta Pâslaru a renunțat la toate drepturile de autor, iar noi am convenit să renunțăm la toate veniturile din vânzare. Ne vom recupera strict costurile de producție, iar tot ceea ce înseamnă venit din costurile de vânzare va fi livrat către asociația supraviețuitorilor din Colectiv. Ideea dânsei a fost să ajute, cu cât se poate, pentru recuperarea victimelor, pentru medicamente și orice altceva ar fi nevoie„, a explicat Venera Stângă.

CD-ul conține 16 melodii, printre acestea numărându-se piese precum „Libertatea nu se învață”, „Să fie oare adevărat”, „Ce suflet trist”, dar și rugăciunea „Tatăl nostru”. Toate piesele au muzica semnată de Margareta Pâslaru pe versuri de Virgil Carianopol, Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Minulescu, Romulus Vulpescu, Ana Blandiana, Agatha Grigorescu Bacovia, Elena Farago, Mariana Dumitrescu și Margareta Pâslaru. Înaintea lansării albumului, în fața clubului Colectiv a fost ținută și o slujbă de pomenire de părintele Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștiului, alături de șase preoți.