Coldplay la București, azi și mâine, la Arena Națională: ora la care se face accesul la concerte, liniile speciale STB și restricțiile de circulație

12 iun. 2024
4008 afișări
Coldplay la București, azi și mâine, la Arena Națională: ora la care se face accesul la concerte, liniile speciale STB și restricțiile de circulație
Coldplay la București, azi și mâine, la Arena Națională: ora la care se face accesul la concerte, liniile speciale STB și restricțiile de circulație. Sursa foto: Coldplay/Facebook

Trupa Coldplay este pentru prima dată în București, iar azi și mâine, 12 și 13 iunie, susține două concerte la Arena Națională. Municipalitatea a transmis programul și regulamentul de acces, iar STB anunță că înființează două linii speciale pentru spectatori.

De asemenea, șoferii trebuie să știe că în zona stadionului sunt restricții de circulație, pentru o bună desfășurare a evenimentului.

Concerte Coldplay, azi și mâine, la Arena Națională din București

Concertele trupei britanice de rock Coldplay fac parte din Music Of The Spheres World Tour și au loc miercuri și joi, 12 și 13 iunie 2024, la Arena Națională din București.

Primăria Capitalei a transmis programul și regulamentul de acces.

Începând cu ora 17:00 se face accesul pentru publicul general, pe la cele 3 intrări amenajate din Bulevardul Basarabia, Strada Maior Ion Coravu și Bulevardul Pierre de Coubertin. Bine de știut pentru fani:

Pentru a evita posibilele aglomerări, recomandarea organizatorilor este ca publicul să țină cont de zona pentru care și-a achiziționat bilete și să facă accesul prin artera indicată, consultând indicațiile de mai jos și harta stadionului. Accesul fiecărui participant în spațiul de eveniment se va face exclusiv pe la intrarea indicată.

 • Bulevardul Basarabia (bilete Standing, tribune, pachetele KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE);
 • Strada Maior Ion Coravu (bilete Standing, loje, tribuna M, tribune, pachetele ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, CALYPSO SEATS);
 • Bulevardul Pierre de Coubertin (bilete Standing, tribune).
Sursa foto: PMB
Sursa foto: PMB

Cei care au bilete VIP la categoriile ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE și CALYPSO sunt rugați să consulte informările privind programul personalizat corespunzător pachetului deținut, primite pe adresele de email folosite în momentul în care au cumpărat biletele.

Cei care au bilete Infinity trebuie să știe că le pot ridica de la casa de bilete din Bulevardul Basarabia, în baza confirmării primite pe email de la platforma de ticketing emitentă și a unui act de identitate valid.

Pentru spectatorii care decid să vină mai devreme la stadion

Cei care vor să vină mai devreme la Arena Națională au posibilitatea să își petreacă timpul în zona Maior Ion Coravu, care va fi disponibilă publicului în ambele zile de concert începând cu ora 12:00, până la finalul evenimentului. Aceasta este amenajată ca zonă de așteptare și are baruri, food trucks, standuri de merchandise și altele. Accesul în zona de așteptare Maior Ion Coravu nu presupune acces în eveniment înainte de deschiderea porților.

Emaa o să urce pe scenă în jurul orei 18:30, Maisie Peters o să concerteze în jurul orei 19:15, iar concertul Coldplay va începe în jurul orei 20:30.

Spectatorii sunt rugați să rețină că programul este orientativ și, din pricina naturii evenimentelor live, acesta poate suferi modificări independente de organizatori, explică PMB.

Organizatorii le recomandă fanilor care participă la concerte să consulte site-ul www.emagic.ro și paginile de social media (Facebook, Instagram) pentru a fi la curent cu posibile modificări.

Acces și bilete

Accesul la concert este permis doar în baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată, până la finalul evenimentului. Cei care părăsesc zona evenimentului și doresc să reintre vor fi nevoiți să cumpere un bilet nou. Același lucru este valabil și pentru posesorii de brățări. Biletul și brățara trebuie păstrate pe toată durata evenimentului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și actul de identitate valid.

Biletul nu poate fi înlocuit/ reemis dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare.

Biletul nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Revânzarea sau reproducerea biletelor sunt ilegale.

Nu sunt acceptate restituirile.

La stadion vor fi amplasate puncte de soluționare a eventualelor situații ce pot apărea cu biletele achiziționate, semnalizate cu „TICKET HELPDESK”. Fiecare Ticket Helpdesk va pune la dispoziție operatori pentru platforma de ticketing oficială care a comercializat bilete pentru eveniment. Organizatorii nu încurajează achiziționarea biletelor din alte surse cu excepția celor comunicate oficial, iar accesul cu bilete achiziționate din alte surse neoficiale nu este garantat.

Brățările sunt eco-friendly

Spectatorii primesc brățări eco-friendly, realizate din material compostabil. Ei sunt rugați să le returneze după show la punctele semnalizate corespunzător, astfel încât să poată fi refolosite în următoarele concerte ale turneului, reducând în acest mod deșeurile.

Copii/minori

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului și luminilor puternice. Accesul copiilor de orice vârstă presupune achiziționarea unui bilet la preț întreg pentru aceștia.

Accesul minorilor cu vârsta de sub 16 ani este posibil doar dacă sunt însoțiți de un adult ce are și el un bilet propriu. Un adult poate să însoțească maxim 4 minori.

Linii speciale de STB

Miercuri și joi, între orele 16:00 – 20:30, și 22:45 – 00:30, fanii trebuie să știe că sunt înființate două linii speciale de STB și, totodată, sunt suplimentate alte două linii.

Transportul către și de la Arena Națională se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibrid, a informat municipalitatea:

 •  Se înființează linia 700 cu autobuze electrice – aceasta va funcționa la un interval de succedare de circa 10 minute, în ambele sensuri, între Piața Unirii și Arena Națională pe traseul: Piața Unirii, Bd. Unirii, Piața Alba Iulia, Bd. Decebal, Șos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.
  • Ultima plecare de la Piața Unirii către Arena Națională este la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Națională către Piața Unirii este la ora 00:30.
  • Autobuzele vor opri în stațiile: „Bd. I. C. Brătianu” (în ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii în zona magazinului Unirea Shopping Center, respectiv „Piața Unirii 4”, „Piața Unirii 1” și „Piața Unirii 2”, amplasate în Piața Unirii, dar și la Arena Națională pe Bd. Pierre de Coubertin.
 • Înființarea liniei 87 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcționa (comun cu linia 86), la un interval de succedare de circa 10 minute, în ambele sensuri, între Piața Romană și Arena Națională pe traseul: Piața Romană, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.
  • Ultima plecare de la Piața Romană către Arena Națională este la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Națională către Piața Romană este la ora 00:30.
  • Troleibuzele vor opri în stațiile: „Piața Romană” (din rondul Piața Romană), respectiv la Arena Națională pe Bd. Pierre de Coubertin.
 • Suplimentarea parcului circulant pe linia 90 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcționa după-amiază la un interval de succedare de circa 10 minute.
  • Ultima plecare de la Semănătoarea către Arena Națională este la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Națională către Semănătoarea este la ora 00:30.
 • Suplimentarea parcului circulant pe liniile de noapte N1 şi N10 care vor fi dotate cu autobuze hibrid – acestea vor funcționa între orele 22:30 – 00:30 la un interval de succedare de circa 10 minute. La afluire transportul spectatorilor va fi asigurat pe inelul median (Șos. Mihai Bravu) de tramvaiele liniilor 1 și 10 care sunt programate să funcționeze la un interval de 6-8 min.

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori așteptați, pentru a ajunge la stadion organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun pentru a evita ambuteiajele. Organizatorii nu vor amenaja locuri de parcare.

HARTA

Sursa foto: TPBI/Facebook
Sursa foto: TPBI/Facebook

Restricții de circulație

Miercuri și joi, 12 și 13 iunie, începând cu ora 08:00, conducătorii auto trebuie să știe că există restricții de circulație pe Bd. Pierre de Coubertin, pe tronsonul de drum cuprins între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadion.

Informații despre mâncare și băuturi

Spectatorii trebuie să știe că, în cadrul evenimentului, există stații de apă potabilă gratuită.

În interiorul stadionului se vor vinde băuturi răcoritoare, alcoolice și mâncare.

Toate băuturile vor fi servite doar la pahar refolosibil, pentru care se va percepe o garanție de 15 lei pentru primul pahar, care se va schimba cu un alt pahar curat la achiziționarea unei noi băuturi. Garanția se va putea recupera de la punctele special amenajate, odată cu predarea paharului. La punctele de returnare pahare va fi acceptat pentru retur un maximum de 4 pahare/ o dată/ per persoană. Garanția se va putea recupera doar dacă paharele returnate sunt intacte (nu se acceptă pahare rupte/ sparte/ îndoite/ topite/ cu scris pe ele/ cu stickers sau gumă de mestecat lipite pe ele, cu scrum în ele etc.).

Toate produsele pot fi cumpărat cu bani cash sau cu cardul bancar la toate punctele de bar, însă din cauza numărului mare de participanți prezenți la locație, plățile cu card pot înregistra întârzieri.

Spectatorii care au bilete pe gazon au acces la barurile și toaletele de pe inel, dar și la food trucks de la exterior, folosind scările special amenajate.

Ce obiecte sunt permise la intrarea pe stadion

În zona de concert este permis accesul cu: bidoane de plastic (tip sport) reutilizabile GOALE, având capacitate de maximum 750 ml (nu se acceptă recipiente de tip PET), aparate de fotografiat compacte, brichete, medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm.

Este permis accesul cu produse de tip SPF în recipiente de plastic cu o capacitate de maximum 100 ml.

Ce obiecte sunt interzise

În zona de concert sunt interzise următoarele obiecte: băuturi și produse alimentare cumpărate din afara stadionului, obiecte din sticlă (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante etc.), sticle PET, doze de aluminiu, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere, scaune, arme, obiecte contondente (inclusiv laptopuri), lanțuri, umbrele, animale de companie, rucsacuri, căști de motociclist, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4, selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro, biciclete, motociclete, trotinete și skateboards.

La toate dintre cele trei zone de acces în stadion vor exista lockers (dulăpioare cu cheie) în număr limitat. În limita disponibilității, acestea vor putea fi folosite contra cost (25 lei, TVA inclus/ per locker).

Se recomandă utilizarea protecției solare

Acoperișul Arenei Naționale rămâne deschis pe toată durata concertelor, indiferent de condițiile meteo.

Spectatorilor li se recomandă să consulte prognoza meteo în ziua concertului și să fie pregătiți cu pelerine de ploaie, în cazul în care o să plouă. Umbrelele nu sunt permise și vor fi confiscate la filtrele de acces în spațiul de eveniment, întrucât pot accidenta ceilalți participanți la concert.

De asemenea, pentru siguranța și confortul spectatorilor, organizatorii le recomandă să folosească protecție solară (pălării, SPF – este permis accesul cu SPF în recipiente de plastic cu o capacitate de maximum 100 ml).

Alte informații

Organizatorii recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență de sectorul în care au alocate biletele.

De asemenea, spectatorii sunt încurajați să repereze punctele de prim ajutor apropiate zonei în care au alocate biletele, transmite PMB.

Este interzisă înregistrarea de orice fel a concertului. Managementul artistului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de cei care participă la eveniment.

În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.

În incinta stadionului Arena Națională este interzis fumatul, mai puțin în zonele care sunt special amenajate și marcate. Cei care nu vor respecta această regulă sunt pasibili de amendă.

Pentru siguranța publicului și bună desfășurare a evenimentului, participanții sunt rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului, către organizator și terți.

Pentru siguranța publicului și bună desfășurare a evenimentului, la accesul în incinta Arenei Naționale vor fi puncte de control corporal amănunțit obligatoriu, iar participanții sunt rugați să coopereze cu agenții de securitate pentru efectuarea controlului și eliminarea formării cozilor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies