ARHIVA B365

Colaborare între OPTAR şi Ministerul Dezvoltării Regionale pentru lucrări la piste de biciclete

Protocolul a fost semnat ca parte integrantă din procesul de dezvoltare durabilă în România, document care va fi promovat prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, anunţă OPTAR.

Asociația OPTAR a primit împuternicirea și girul Federației Bicicliștilor din România pentru demersul de a participa la elaborarea ghidului sus-menționat, adaugă sursa citată.

Promovarea ghidului metodologic de reglementare a proiectării, execuției, utilizării și mentenanței lucrărilor de infrastructură pentru biciclete este absolut necesară în contextul în care în Romania nu există reglementari actualizate privind respectarea unor standarde de calitate privind executarea infrastructurii pentru biciclete. Din această cauză, de foarte multe ori, investițiile în astfel de lucrări nu au atins obiectivul declarat: încurajarea utilizării frecvente a bicicletei  în scop utilitar. Realizarea și adoptarea ghidului metodologic ce face obiectul colaborării dintre cele doua instituții va veni în sprijinul autorităților locale, proiectanților și contructorilor pentru a întelege nevoile utilizatorilor de biciclete și de a realiza lucrări conforme din care să rezulte o infrastructura viabilă pentru biciclete.”, explică asociaţia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button