Colaborare inedită în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spațiu personalizat, cu identitate vizuală

07 iun. 2021
137 afișări
Colaborare inedită în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spațiu personalizat, cu identitate vizuală

Colaborare inedită în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spațiu personalizat, cu identitate vizuală, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 5 și Asociaţia Teach for Romania.

O școală din Sectorul 5 a fost transformată într-un spațiu personalizat, cu identitate vizuală

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone, a sprijinit inițiativa inedită a Asociației Teach for Romania de a realiza un grafitti pe peretele lateral al Școlii Gimnaziale Nr. 136 din Prelungirea Ferentari nr. 72. Lucrarea realizată de artistul mural Alexandru Cibotariu se dorește a fi o inspirație pentru copii, precum și un motiv în plus de a le face revenirea la școală mai frumoasă.

Este pentru prima dată când în Sectorul 5 are loc o astfel de colaborare între sectorul public și mediul asociativ, în urma căruia școala a fost transformată într-un spațiu personalizat, cu identitate vizuală, prietenos și atractiv pentru copiii din cartierul Ferentari. Astfel de proiecte de dezvoltare a infrastructurii școlare au, de asemenea, ca obiectiv prevenirea și combaterea abandonului școlar.

În contextul în care este necesară reconstruirea relației școală-copii-părinți-comunitate locală, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone intenționează, prin Direcția de Învățământ, să colaboreze cu Asociația Teach for Romania și în cadrul altor proiecte educaționale destinate comunității locale.

Cookies