ARHIVA B365

Coincidență macabră: Terenul pe care a murit Ionuț aparține unor rivali de afaceri ai tatălui său

Valentin si Dan Anghel, tatal, respectiv unchiul lui Ionuț, au fost acționari în mai multe companii care au făcut afaceri cu Primăria Capitalei, la mijlocul anilor 2000, pe vremea lui Adriean Videanu.

Potrivit documentelor oficiale inregistrate la Registrul Comertului, Valentin Anghel si fratele sau au fost asociati la mai multe societati, printre acestea numarandu-se si Convan SRL, Deal Global SRL și Romet Packing SA.

În 2007 si 2008, unchiul si tatal lui Ionut au devenit asociati ai firmei Convan SRL, cu 90%, respectiv 5% din actiuni. Interesant este ca, in 2006 si 2007, firma avusese contracte cu Primaria Capitalei. Potrivit Ziuanews, unul dintre contractele semnate de Convan cu primaria a fost în 25 octombrie 2007, pentru furnizarea unor fișete metalice, contract evaluat la peste 25.000 de lei.

Al doilea contract semnat între Primăria lui Videanu și Convan a fost încheiat în aceeași zi, 25 octombrie 2007, și obiectul său era furnizare produse mochetă, în valoare de peste 93.000 lei. Cea de-a treia convenție încheiată între firma familiei lui Ionuț și Primăria Capitalei a fost semnată în 29 octombrie 2007, pentru furnizare de produse în vederea achiziționării de materiale tâmplărie pentru executarea lucrărilor de întreținere la tâmplăria din imobilele care aparțin PMB. Valoarea contractului a fost de 174.840,75 lei, inclusiv TVA. Două săptămâni mai târziu, în 15 noiembrie, firma Convan a încheiat un alt contract, tot cu Primăria Generală, pentru lucrări de întreținere la instalații electrice, în valoare de peste 12.000 de lei. Odata cu venirea lui Oprescu la Primaria Capitalei, afacerile dintre familia Anghel si primarie s-au incheiat.

Potrivit ZIUAnews, asociatul unchiului si tatalui lui Ionut, Milică Rafaleț Corneliu deținea compania Consproiect Group SRL. Aceasta a fost acționată în judecată, pentru o somație de plată, de firma Transporturi Tei Auto SRL, deținută de Constantin Ciorăscu, același om care avea și administra compania Laguna Tei, proprietară a terenului din apropierea Parcului Tei, unde Ionuț ar fi murit. La rândul său, și Transporturi Auto Tei a acționat în judecată, din 2011, Primăria Capitalei, condusă de Oprescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button