Cofondatorul BioNTech spune că vaccinul dezvoltat împreună cu Pfizer este eficient împotriva variantei indiene de coronavirus

29 apr. 2021
80 Afișari
Cofondatorul BioNTech spune că vaccinul dezvoltat împreună cu Pfizer este eficient împotriva variantei indiene de coronavirus

Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, este încrezător că vaccinul dezvoltat de compania sa împreună cu Pfizer funcționează împotriva variantei indiene de coronavirus.

„Încă testăm varianta indiană, dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător”, a declarat Ugur Sahin.

Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat”, a adăugat el cofondatorul BioNTech.

În prezent, India se află în fața unui colaps sanitar din cauza numărului incredibil de mare de îmbolnăviri și de decese provocate de COVID-19. Ugur Sahin a făcut aceste declarații tocmai în contextul în care oamenii sunt temători că la această catastrofă contribuie varianta indiană a virusului.

Varianta B.1.617 a Covid-19, identificată pentru prima dată în India, a fost depistată deja „în cel puțin 17 țări”, transmite Organizația Mondială a Sănătății.

Când va atinge Europa imunitatea colectivă, potrivit lui Ugur Sahin

În cadrul unui interviu pentru La Repubblica, cofondatorul BioNTech a declarat că vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat chiar și în China „cel târziu în iunie”.

Potrivit lui Ugur Sahin, Europa va atinge imunitatea colectivă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație.

Totodată, biotehnologia studiază cât de sigur este vaccinul său în ceea ce privește copiii. Numai în momentul în care vor fi date complete, se va recomanda vaccinarea lor, a subliniat Ugur Sahin.

Sahin a mai declarat că datele privind persoanele vaccinate arată că răspunsul imun scade în timp și că o a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima, și din nou periodic la 12 luni. -18 luni, potrivit Digi24.

Cookies