Coffee? Tea? Me? Cafea, clar, că avem Bucharest Coffee Festival în weekend

09 mai 2023
654 Afișari
Coffee? Tea? Me? Cafea, clar, că avem Bucharest Coffee Festival în weekend
Coffee? Tea? Me? Cafea, clar, că avem Bucharest Coffee Festival în weekend. Sursa foto: BCF

Bucharest Coffee Festival se desfășoară în acest weekend, 12-14 mai, la Nord Events Center by Globalworth. Sute de specialiști din România și din afara țării vor fi prezenți aici, dar și amatori pasionați de această băutură.

Bucharest Coffee Festival în weekend

Peste 50 de producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. vor fi prezenți în weekend la Bucharest Coffee Festival. Evenimentul are loc la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, București).

Scopul principal al evenimentului este promovarea cafelei de specialitate, prin aducerea în prim-plan a principalelor tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica) si de asemenea întâlnirea comunității de cafea și iubitorilor de cafea, într-un eveniment unic, care se dorește a face parte din lanțul internațional de festivaluri dedicate cafelei.

De asemenea, vor exista și o zonă dedicată importatorilor și distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, etc.

Sunt așteptați și amatorii de cafea și de diverse modalități de preparare a ei, adică home baristas.

Vizitatorii care sunt interesați de industria cafelei pot identifica pe parcursul celor trei zile de eveniment diferiți parteneri și oportunități de începere și dezvoltare a unor afaceri în domeniu.

Degustări și vânzări de cafea și accesorii

Cei prezenți la Bucharest Coffe Festival vor avea ocazia să încerce și să cumpere produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

Atât profesioniștii, cât și amatorii vor avea acces la aparate, instrumente de preparare și servire a cafelei ca: prese franceze, aparate de espresso și latte, râșnițe de cafea, veselă, recipiente de depozitare, căni de călătorie etc.

Vor avea loc și demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) și de latte art.

Zonă de street-food

În premieră, evenimentul vine și cu o zonă de street-food extinsă. Aici vor fi rulote, cărucioare, camioane și chiar un autobuz londonez, adică restaurante ambulante unde se va comercializa mâncare de stradă, dar și băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Astfel, gurmanzii vor avea ocazia să încerce preparate din fructe de mare, burgeri de vită angus, porc gătit lent și alte sortimente de carne.

Vor fi și standuri cu înghețată artizanală, prăjituri ale copilăriei și torturi. Nu vor lipsi deliciile tradiționale turcești, libaneze și siriene. De aici nu vor lipsi berea artizanală și nici prosecco.

Intrarea este gratuită

Intrarea la festival este gratuită, iar programul de vizitare este următorul:

  • vineri și sâmbătă: între orele 10:00 – 19:00;
  • duminică: între orele 10:00 – 18:00.

De asemenea, patru campionate naționale de cafea vor avea loc aici:

  • Campionatele Naționale de Latte Art;
  • Coffee in Good Spirits – finala națională;
  • Campionatul Național de Cup Tasting;
  • Campionatul Național de Ibric.

☕Mai multe informații sunt disponibile AICI sau AICI.

Cookies