Cofetăria Dacianei Sârbu, ÎNCHISĂ de Poliţie pentru că NU AVEA AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE

de:
07 nov. 2015
1 Afișari
Cofetăria Dacianei Sârbu, ÎNCHISĂ de Poliţie pentru că NU AVEA AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE

Poliţia Locală a Sectorului 1 a decis, vineri, să închidă cofetăria la care este acţionar Daciana Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta, potrivit digi24.ro.

Oamenii legii au luat această decizie deoarece cofetăria, aflată în centrul Capitalei, nu avea autorizaţie de funcţionare, potrivit Centrului Român pentru Jurnalism de Investigații.

Firma avea doar o autorizaţie sanitară, obţinută în luna august, însă aceasta era acordată pentru un snack bar, nu pentru o cofetărie.

La doar o zi după tragedia din clubul Colectiv, fostul premier Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor pentru localurile din toată ţara.

Cofetaria Mara Mura din centrul Capitalei este detinuta de D&C Sweets SRL la care Daciana Sarbu are 50% din partile sociale. Cofetaria a fost deschisa in urma cu cateva saptamani pe strada Benjamin Franklin, nr. 5, din Capitala, iar dosarul de autorizare depus la primarie este inca in lucru astfel incat „practic, functioneaza ilegal”.

La o zi dupa ancheta publicata de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii, cofetaria isi anunta clientii ca este inchisa. Vineri, pe usa cofetariei „Mara Mura” era scris de mana cu marker alb mesajul „Inchis! Va multumim pentru intelegere!”.

„Am primit o sesizare de la dumneavoastra ca acea cofetarie de la adresa Benjamin Franklin, numarul 5, nu detine autorizatie, asa ca au fost trimisi acolo, pe 4 noiembrie, inspectori ai Politiei Locale. Inspectorii au constatat ca nu exista activitate economica la acea adresa si au lasat o invitatie pentru administratorul societatii sa se prezinte la Politia Locala Sector 1. Inspectorii s-au prezentat din nou la acea adresa pe 5 noiembrie, dar nici de data asta nu au gasit activitate economica la cofetarie, asa ca au lasat din nou o invitatie pentru administrator. Firma a depus o cerere de autorizare la Primaria Sector 1, dar autorizatia nu a fost inca emisa. Din punctul nostru de vedere, cofetaria nu a functionat pana acum si nu poate fi sanctionata”, a spus, pentru CRJI, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sector 1.

Cookies