Coduri QR de pus în parbriz pentru șoferii care au locuri de parcare în Sectorul 6. Primăria anunță amenzi pentru neafișare

20 iun. 2022
2147 afișări
Coduri QR de pus în parbriz pentru șoferii care au locuri de parcare în Sectorul 6. Primăria anunță amenzi pentru neafișare
Coduri QR (ecusoane) pentru șoferii care au locuri de parcare în Sectorul 6. „Amenzi pentru neafișarea sau înstrăinarea ecusonului”, anunță Primăria. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Primăria a început să distribuie coduri QR pentru șoferii care dețin locuri de parcare în Sectorul 6. În plicuri vor fi un ecuson care trebuie lipit pe parbriz, dar și instrucțiunile necesare.

Șoferii care au locuri de parcare în Sectorul 6 vor primi coduri QR

Începând de luni, 20 iunie 2022, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a început să ditribuie coduri QR către toți cei aproximativ 43.950 de beneficiari ai locurilor de parcare.

Plicurile vor ajunge în cutiile poștale ale bucureștenilor. Acestea conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.

Plicurile se vor distribui treptat, iar procesul va dura până la finalul lunii august. Tot până la finalul lunii august, șoferii vor fi obligați să-și lipească pe parbriz, într-un loc vizibil, ecusonul cu codul QR primit.

Printr-o aplicație specifică, poliția locală sau reprezentanții primăriei vor verifica autenticitatea codului QR.

PS6: „Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni”. Sursa foto: Primăria Sectorului 6
PS6: „Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni”. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Amenzi și rezilierea contractului

Neafișarea ecusonului va fi sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei. Poliția Locală va da amenzile, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii.

Totodată, dacă ecusonul va fi înstrăinat și va fi afișat într-o altă mașină neînregistrată în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6, posesorul documentului va fi sancționat cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.

În cazul în care ecusonul va fi deteriorat sau pierdut, beneficiarul va avea obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

Ce faci dacă ai mai multe autoturisme

Locuitorii Sectorului 6 pot deține un singur loc de parcare/ apartament. Astfel, Primăria S6 oferă un singur cod QR pentru o singură mașină.

În situația în care o familie are două sau mai multe autoturisme, beneficiarul le poate înscrie în aplicația „eSector6” ca mașini secundare.

Apoi, locul de parcare va putea fi folosit alternativ pentru oricare dintre mașini, chiar dacă numai una dintre are afișat codul QR în parbriz. Poliția Locală poate să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă mașinile sunt sau nu declarate în aplicație.

Ce faci când se strică mașina

În cazul în care mașina pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosită (exemplu: se află în service), iar șoferul vrea să folosească un alt autoturism, trebuie să anunțe Administrația Comercială.

Ce trebuie să conțină notificarea:

  • numărul de înmatriculare al noului autoturism,
  • locul de parcare aferent,
  • data de începere și data de terminare a folosirii acelei mașini provizorii.

„Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăși 60 de zile cumulate pe an și nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri”, transmite Primăria Sectorului 6.

Cookies