ARHIVA B365

CODUL RUTIER. Un nou criteriu eliminatoriu face permisul mai greu de obținut

Cei zece iniţiatori ai propunerii legislative pentru modificarea art.24 alin.(6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice arată că „în ultima perioadă, în România mulţi participanţi în trafic, analfabeţi, au obţinut permis de conducere, având ca urmare instalarea corupţiei în sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere şi în final producerea de accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei”, scrie romaniatv.net.

Prin urmare, aceştia solicită modificarea art. 24 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice în sensul interzicerii participării la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a persoanelor care nu au absolvit măcar învăţământul secundar inferior sau gimnazial.

Totodată, proiectul prevede interzicerea participării la examenul pentru permis auto a persoanelor condamnate deja definitiv pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru alte infracţiuni grave.

„Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care nu a absolvit învăţământul primar şi învăţământul secundar inferior sau gimnazial, precum şi persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)”, este forma pe care iniţiatorii proiectului vor să o capete art.24 alin. (6 din OUG nr. 195/2002).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button