BAZAR

CODUL RUTIER 2013: Pedepsele dure anunţate iniţial ar putea fi „îmblânzite”

„Sunt luate în discuţie solicitări privind gradualitatea în aplicarea sancţiunilor, în funcţie de gravitatea lor, şi în funcţie de perseverenţa în a greşi, în cazul recidiviştilor. Se mai cere un echilibru între cuantumurile amenzilor. În acest moment, este un document în lucru, nu se poate spune că s-a decis aşa ceva. Comisia s-a întrunit şi discută pe măsură ce vin opiniile cetăţenilor şi ale instituţiilor, astfel ca documentul final să fie unul echilibrat şi eficient”, a declarat pentru gandul comisarul şef Costin Tătuc, directorul adjunct al Poliţiei Rutiere.

Citește și: Proiect: Pedepse mai aspre pentru nereguli în trafic. Ce riști dacă treci pe roșu

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat că ia în calcul reducerea amenzilor propuse iniţial, însă spune că pedepsele pentru abaterile grave vor rămâne dure. „Amenzile sunt într-adevăr prea mari, iar anumite fapte ce nu pot fi probate în faţa instanţei e greu să le sancţionezi direct prin lege. Prin urmare, ne vom revizui punctul de vedere, dar fapte precum conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei, trecerea peste calea ferată, conducerea fără permis, toate aceste fapte vor rămâne foarte grav sancţionabile inclusiv cu amenzi. Proiectul va suferi modificări”, a declarat Radu Stroe.

Documentul de modificare a Codului Rutier a fost pus în dezbatere publică pe 11 septembrie, pentru o perioadă de 10 zile, urmând ca apoi să primească avizele ministerelor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button