Codul galben de ninsoare și viscol, valabil inclusiv în București, prelungit până duminică. Prognoză specială pentru Capitală și cod portocaliu în 5 județe

27 ian. 2023
486 afișări
Codul galben de ninsoare și viscol, valabil inclusiv în București, prelungit până duminică. Prognoză specială pentru Capitală și cod portocaliu în 5 județe
Codul galben de ninsoare și viscol, valabil inclusiv în București, prelungit până duminică. Prognoză specială pentru Capitală și cod portocaliu în 5 județe | Sursa foto: Agerpres

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  a prelungit, cu puțin timp în urmă,  codul galben de ninsoare și viscol emis pentru 22 de județe, inclusiv municipiul București. Astfel, e în vigoare până duminică dimineața alerta meteo care anunță cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, Codul galben de vreme rea va fi valabil în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25- 40 l/mp.

Județe sub cod portocaliu de ninsoare

În același timp, tot până duminică la ora 10:00, e în vigoare  Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol pentru următoarele 5 județe:

  • Vrancea, 
  • Buzău 
  • Prahova (zona de munte)
  • Dâmbovița (zona de munte)
  • Argeș (zona de munte)

 În zonele sub cod portocaliu  va ninge abundent (35 – 50 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va sufla puternic, cu viteze, în general, de 55 – 65 km/h. De asemenea, ANM anunță  perioade în care va fi viscol, iar vizibilitate va scădea semnificativ.

Cod galben prelungit, cod portocaliu în 5 județe
Cod galben de ninsori și viscol, prelungit pentru 22 de județe; cod portocaliu în 5 județe | Foto: ANM

Prognoză meteo specială pentru București

ANM anunță că, în București, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10, în Capitală vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ- în medie se vor acumula 20…25 l/mp). 

Precipitațiile  vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă, în Capitală vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus pe străzile orașului va avea grosimi variabile, în general de 8…15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și nici nu va fi foarte scăzută. Vorbim despre variații de -1…1 grad Celsius.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies