ARHIVA B365

Codruț Șereș ar putea afla luni dacă merge la închisoare, în dosarul Hidroelectrica

Codrut Seres ar putea afla, astazi, decizia definitiva in dosarul Hidroelectrica, transmite Digi 24. Fostul ministru al Economiei a fost condamnat pe 31 martie 2015, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul „Hidroelectrica”, decizia nefiind definitiva, amintește Hotnews.ro.

Seres a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in septembrie 2011 pentru ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, in urma carora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema a decis achitarea lui Codrut Seres pentru constituire de grup infractional organizat si condamnarea fostului ministru la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea dreptului de a exercita functii publice pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Decizia a fost luata cu opinie majoritara, respectiv doi din cei trei judecatori au hotarat condamnarea lui Seres pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, in vreme ce un al treilea judecator a hotarat condamnarea acestuia pentru fapta de favorizare a infractorului.

Si fostii sefi din Hidroelectrica Eugen Pena, Victoria Geormaneanu, George Asan, Nicolae Opris, Traian Oprea si Georgeta Iosif au fost achitati pentru constituire de grup infractional organizat.

In cazul acuzatiei de abuz in serviciul in forma calificata, instanta a dispus condamnarea lui Eugen Pena, Traian Oprea si George Asan la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interdictie de a ocupa functii publice, iar a lui Nicolae Opris la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interdictie de a ocupa functii publice.

Totodata, Victoria Geormaneanu si Georgeta Iosif au fost condamnate la patru de inchisoare cu suspendare, cu termene de incercare de sapte si, respectiv, sase ani.

Completul de judecata a fost format din presedintele Maricela Cobzariu si judecatorii Lucian Sandel Macavei si Sofica Dumitrascu, cea care a decis condamnarea lui Omar Hayssam.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button