ȘTIRI

Codruț Marta NU a fost arestat în Republica Dominicană

Update: Bărbatul arestat în Republica Dominicană nu este Codruț Marta, anunță autoritățile dominicane.

Potrivit publicaţiei canadiene , care citează AP, poliţia dominicană a anunţat că Marta, în vârstă de 38 de ani, este urmărit de către autorităţile de la Bucureşti, unde este acuzat pentru o schemă de evaziune fiscală în valoare de 25 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

Potrivit autorităţilor, Marta a fugit din Românai în mai, după ce el şi alţi oficiali guvernamentali, inclusiv Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, au fost acuzaţi.

Poliţia din Republica Dominicană a anunţat marţi că Marta a pătruns recent pe teritoriul acestei ţări din Caraibe utilizând un paşaport fals din Lituania. Marta a fost arestat luni în oraşul Sousa, o importantă atracţie turistică, potrivit aceleiaşi surse.

IGPR: Nu s-a confirmat indubitabil prezenţa lui Codruţ Marta în Republica Dominicană

„În vederea localizării urmăritului internaţional Marta Codruţ, Poliţia Română a avut schimb de date şi informatii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, dar pâna în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state. Poliţia Română se află în permanenţă în contact cu O.I.P.C., iar în momentul în care se va deţine o astfel de informaţie, o vom comunica, de îndată”, arată, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Codrut Alexandru Marta, în vârstă de 38 de ani, a fost dat în urmărire natională şi internaţională, după dispariţia sa în „condiţii suspecte”.

La începutul lunii august, procurorii DIICOT Braşov au început urmărirea penală în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar şi a fostului său consilier Codruţ Marta, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Sorin Blejnar şi Codruţ Alexandru Marta sunt acuzaţi în acest dosar de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button