ȘTIRI

Codruț Marta a fost localizat. Este căutat de 10 luni de Interpol

Marta fusese dat in urmarire nationala dupa ce disparitia lui a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de sotia acestuia, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

Codrut Marta este cercetat alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si alte persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala. Frauda se ridica la 20 de milioane de euro.

In acest dosar, pe numele lui Codrut Marta a fost emis in 11 iulie un mandat de arestare preventiva in lipsa, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat.

Directia Nationala Anticoruptie arata, in referatul prin care a cerut arestarea mai multor persoane in acest dosar, ca Marta a plecat din tara in mai 2011, dar ca pana in aprilie 2012 a tinut constant legatura cu omului de afaceri Radu Nemes, invinuit in cauza, Blejnar si ANAF.

Codrut Marta este suspectat ca a asigurat legatura dintre firmele implicate in activitatea de evaziune fiscala si factorii de decizie ai ANAF. Acesta, in calitate de sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ar fi controlat permanent activitatile gruparii si, impreuna cu seful sau, ar fi sprijinit grupul infractional organizat in obtinerea autorizatiei de antrepozit fiscal si de revocare a autorizatiei.

Sotia lui Marta, Andreea Marta, si sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button