Codin Maticiuc îi îndeamnă pe bucureșteni să adopte căini și pisici. „În familia noastră, e lege de la mama: câtă vreme există animăluțe pe stradă, nu cumpărăm, adoptăm!”

15 mai 2024
4209 afișări
Codin Maticiuc îi îndeamnă pe bucureșteni să adopte căini și pisici.
Codin Maticiuc îi îndeamnă pe bucureșteni să adopte căini și pisici. "În familia noastră, e lege de la mama: câtă vreme există animăluțe pe stradă, nu cumpărăm, adoptăm!" | Sursă foto: Codin Maticiuc-Facebook

Codin Maticiuc a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi încurajează pe bucureșteni, și nu numai, să renunțe la practica de a cumpăra animale de companie și să adopte (din adăposturi precum ASPA) atunci când vor un cățeluș sau o pisicuță.

Acesta a povestit că în familia sa nu se dau bani pentru prietenii patrupezi.

Codin Maticiuc îi îndeamnă pe bucureșteni să adopte de la ASPA

Adăposturile din București și din restul țării sunt pline de animale care așteaptă momentul când cineva va trage pragul și le va lua acasă, în sânul unei familii iubitoare. Cu toate astea, mulți oameni aleg să cumpere animale, fie pentru că vor să le aibă de la vârste mici, fie pentru că doresc să aleagă o rasă anume.

Cu toate astea, având în vedere numărul mare de patrupezi găzduiți de ASPA și alte asociații de profil, oamenii sunt încurajați să aleagă adopția.

Una dintre persoanele care a transmis oamenilor un astfel de mesaj este Codin Maticiuc. Producătorul de film le-a declarat urmăritorilor săi că toate animalele avute au fost salvate, luate de pe stradă sau din adăposturi:

Nu avem voie să cumpărăm animale.

În familia noastră e lege de la mama. Cât timp există animăluțe pe stradă sau în adăposturi noi adoptăm. Nu cumpărăm.

În aceeași postare, Codin a prezentat cum merge cu cei trei copiii ai săi pentru a lua acasă 3 căței dintr-un adăpost al ASPA:

Am adoptat 3 pui de căței de la ASPA București și vă invităm și pe voi să salvați un animăluț.

Iată imaginile publicate pe rețelele de socializare:

În mai, ASPA anunța că în ultimii de 3 ani, peste 5.000 de câini au fost adoptați în cadrul celor 70 de târguri organizate în Capitală.

Cu toate astea, alte câteva sute de animăluțe, pui și adulți, așteaptă în adăposturile din Bragadiru și Mihăilești să-și găsească familii iubitoare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cel mai mare târg de adopții are loc în mai

Următorul târg de adopții din Capitală va fi și cel mai mare din acest an. Se organizează pe Arena Națională, în data de 26 mai, între orele 10:00 – 18:00. În cadrul evenimentului vor fi aduși atât câini, cât și pisicuțe.

La eveniment, pe inelul exterior, va fi organizat un cros special pentru participanți și câinii lor. Acesta  începe la ora11:00, iar participanții vor alerga pe o distanță de 1 km alături de animăluțe.

Vor fi prezenți și 50 de patrupezi care și caută un cămin iubitor și călduros și sunt gata să fie adoptați.

Cookies