COD ROȘU de inundații în două județe: Râul Bârzava a depăşit nivelul digului în zona Denta

de:
02 aug. 2014
1 afișări
COD ROȘU de inundații în două județe: Râul Bârzava a depăşit nivelul digului în zona Denta

UPDATE: Codul roșu a fost ridicat. Județul Timiș rămâne sub COD PORTOCALIU. CODUL GALBEN rămâne valabil pentru județul Caraș-Severin.

COD ROȘU de INUNDAȚII: Râul Bârzava a depăşit nivelul digului, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Denta. Peste 150 de militari, pompieri, poliţişti de frontieră şi jandarmi au lucrat pentru întărirea acestuia cu saci de nisip, până în prezent nicio persoană din localitate nefiind evacuată, potrivit Mediafax.

COD ROȘU de INUNDAȚII TIMIȘ: Hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod rosu de inundatii, valabila in bazinele hidrografice Barzava curs mijlociu si inferior, Moravita curs inferior, Caras curs inferior (judetele Caras Severin si Timis) care expira sambata la ora 16:00.

COD GALBEN pe râurile Timiş, Bega şi Bega Veche, până sâmbătă, 2 august, ora 16:00.

COD ROȘU de INUNDAȚII: Din cauza inundaţiilor, peste patru sute de localnici din oraşul Gătaia au fost evacuaţi, până joi seară, din locuinţe.

Oraşul Gătaia şi localitatea Şemlacu Mic sunt grav afectate de inundaţii, în unele zone apa venită de pe câmp în urma ploilor abundente, dar şi provenită din revărsarea Fizeşului, un afluent al râului Bârzava care trece prin Gătaia, depăşind un metru şi jumătate.

Cookies