ARHIVA B365

COD ROȘU de INUNDAȚII. DN 7A și DN 6C sunt BLOCATE. Sinistrații sunt evacuați cu elicopterele

COD ROȘU de INUNDAȚII în GORJ și VÂLCEA: Hidrologii au emis o avertizare de COD ROŞU de inundaţii pe râuri din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00.

Mulţi localnici din Novaci, judeţul Gorj, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sunt evacuaţi cu ajutorul Serviciului de Acţiuni Speciale, în condiţiile în care au refuzat să-şi părăsească locuinţele, în zonă fiind trimise patru microbuze şcolare pentru transportul lor, potrivit realitatea.net.

Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, a declarat că unii localnici nu vor să-şi părăsească locuinţele și sunt evacuaţi cu ajutorul echipelor speciale de intervenţie.

COD ROȘU de INUNDAȚII în GORJ și VÂLCEA: Edilul a adăugat că autorităţile au pregătit sălile de sport de la liceul şi şcoala generală din oraş, precum şi spitalul din localitate, unde la ora actuală sunt 59 de paturi neocupate.

„Sper că o să-i convingem pe oameni ca să ajungă acolo unde am pregătit. E vorba de căminul de la liceu şi de la şcoala din localitate, dar şi la spital”, a declarat primarul din Novaci.

CIRCULAȚIE BLOCATĂ pe DN 65C și DN 7A , DN 67

COD ROȘU de INUNDAȚII în GORJ și VÂLCEA: Oraşul Novaci a fost lovit de o viitură puternică de peste cinci metri, care a rupt diguri şi maluri de protecţie, inundând străzi şi gospodării şi ameninţând casele oamenilor, astfel că autorităţile din zonă au luat decizia evacuării a peste 70 de gospodării.

Râul Gilort a depăşit cota de inundaţie şi a ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente din ultimele trei zile, în zonă fiind instituită starea de alertă.

COD ROȘU pe râurile Gilort, Lotru, Olteţ şi Cerna din Gorj şi Vâlcea

COD ROȘU de INUNDAȚII în GORJ și VÂLCEA: Hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, cursul superior al Olteţului şi afluentul său Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00.

COD ROȘU de INUNDAȚII în GORJ și VÂLCEA: Potrivit avertizării, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol, pe Gilort amonte de staţia hidrologică Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button