Cod portocaliu de vreme rea. Vin furtunile violente peste București, spune ANM. Să ne pregătim de o prognoză meteo vijelioasă

05 aug. 2021
429 afișări
Cod portocaliu de vreme rea. Vin furtunile violente peste București, spune ANM. Să ne pregătim de o prognoză meteo vijelioasă
Cod portocaliu de vreme rea. Vin furtunile violente peste București, spune ANM. Să ne pregătim de o prognoză meteo vijelioasă sursa foto: Aleph.ro

Ne așteaptă începând de astăzi un cod portocaliu de vreme rea în mai toată țara, inclusiv în București, unde există și o informare meteo de ploi torențiale spre seară și mâine cam toată ziua. Nu mai este de glumă, vin furtunile violente peste București, transmite ANM. Să ne pregătim de o prognoză meteo vijelioasă, zic.

Cod portocaliu de vreme rea în cea mai mare parte din România, începând de astăzi. De asemenea, vin furtunile violente peste București, mai transmite ANM care ne avertizează că trebuie să ne pregătim de o prognoză meteo ploioasă, cu grindină, fulgere și tunete în următoarele zile, și mai ales în weekend și la începutul săptămânii viitoare, departe de vremea caniculară din ultimele săptămâni.

Informare meteo de instabilitate atmosferică în București și în țară

Meteorologii ANM au transmis, joi dimineață, că intră în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în majoritatea regiunilor din România, inclusiv în Capitală, începând cu ziua de vineri dimineaţa.

Conform ANM, în perioada 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 10:00, în estul şi sud-estul ţării, (inclusiv în București), dar şi în zonele montane, urmează o perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată. Practic, vom avea parte de averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), avertizează că avem o șansă mare de cantităţi de apă ce vor depăşi, pe alocuri, 25 – 40 l/mp, adică va ploua extrem de mult.

Cod portocaliu de vijelii și averse în București și în România

De astăzi după-amiază, adică de joi, cea mai mare parte din România o să intre sub o avertizare de Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse torenţiale, transmisă recent de ANM. Ne așteaptă vânt extrem de puternic, care va ajunge și la 100 km pe oră, fulgere, tunete și grindină de mari dimensiuni, cu cantități de apă ce vor depăşi 25 – 30 l/mp şi, pe alocuri, 40 – 60 l/mp.

În intervalul 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 6:00, la început în Banat, Crişana, Maramureş, iar după-amiaza şi noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova şi Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80 – 100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină, îndeosebi de medii şi mari dimensiuni.

Furtuni în București în această seară

După cum spuneam și în prognoza meteo de mai devreme, astăzi vremea o să fie caniculară în București, cel puțin pe parcursul zilei. Totuși, de la orele serii o să vină urgia și în Capitală, cu vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină, mai arată o prognoză meteo specială cu dedicație pentru București.

De vineri ploaia și furtunile își vor intra în rol, temperaturile vor scădea brusc chiar și cu cinci grade și va ploua mai toată ziua. Parcă merităm și noi, nu? După atât de multă vreme rea.

Cookies