Cod portocaliu de vreme rea la mare. Cod galben în București și alte 29 de județe. Avertizări meteo ANM în lanț

13 iun. 2021
200 Afișari
Cod portocaliu de vreme rea la mare. Cod galben în București și alte 29 de județe. Avertizări meteo ANM în lanț

Cod portocaliu de vreme rea la mare pentru aproape toată ziua de duminică, după ce sâmbătă a fost chiar un cod roșu. Duminică, în București, persistă un cod galben, valabil în alte 29 de județe din România. Avertizări meteo ANM în lanț duminică, atunci când ar trebui să înceapă și EURO 2020 cu partida dintre Austria și Macedonia de Nord.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică un Cod portocaliu de ploi abundente valabil până la ora 23:00 în judeţele Constanţa şi Tulcea.

Avertizări de coduri portocalii pe litoral

Astfel, în intervalul orar 14:00 – 23:00, în cele două judeţe şi cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Va ploua abundent şi se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Alertă de vijelii în București și alte 29 de județe

Totodată, în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi în Municipiul Bucureşti va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

Pe tot parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei şi local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul şi sudul Olteniei, iar în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90…100 km/h.

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Prognoza meteo București cu avertizare cod galben

În București se anunță descărcări electrice și intensificări ale vântului. Conform ANM, în cursul după-amiezei de duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10 – 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 23 – 26 de grade, dar pentru luni meteorologii anunță temperaturi maxime mai scăzute, situate în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade.

Cookies