COD PORTOCALIU de furtună: Ce spune directorul ANM despre situația de la București

de:
13 mai 2014
0 Afișari
COD PORTOCALIU de furtună: Ce spune directorul ANM despre situația de la București

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat că Bucureştiul ar putea intra miercuri sub cod portocaliu de precipitaţii, care vor fi însoţite de grindină şi de vânt puternic. Alerta ar urma să acopere şi judeţul Ilfov, precum şi judeţele vecine, Giurgiu şi Teleorman.

„Miercuri după-amiază este posibil ca ANM să emită cod portocaliu pentru o perioadă de trei ore pentru Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, inclusiv Bucureşti. Probabilitatea ca şi Bucureştiul să intre nu este foarte mare, dar există. E posibil să fie vânt foarte puternic, grindină pe perioadă de două-trei ore, care va fi precizată din timp”, a spus şeful ANM în cadrul Comandamentului pentru inundaţii convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

Ion Sandu a precizat că a fost emisă deja atenţionare cod galben pentru judeţele din sud-vest până miercuri la ora 12 şi că o a doua avertizare de acest fel intră în vigoare de miercuri de la ora 12 până joi seara pentru cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu în nouă judeţe în intervalul miercuri, ora 16, până joi dimineaţă, la ora 2.

‘Judeţele Mehedinţi, Caraş şi partea de munte a judeţului Gorj sunt cantităţi de precipitaţii care se cumulează, nu sunt intensităţi foarte mari într-un timp scurt, dar acolo plouă tot timpul până joi seara şi s-ar putea şi după aceea. Celelalte şase judeţe – Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea – sunt cantităţi foarte mari de precipitaţii în 5-6 ore. De aceea am încercat să furnizăm cât mai exact informaţia – codul portocaliu este de mâine de la ora 16 până joi dimineaţa’, a afirmat Sandu

Cookies