COD PORTOCALIU de CANICULĂ, marţi şi miercuri! Şeful ANM: E posibil să emitem COD ROŞU!

de:
06 iul. 2015
2 afișări
COD PORTOCALIU de CANICULĂ, marţi şi miercuri! Şeful ANM: E posibil să emitem COD ROŞU!

UPDATE: Conform directorului ANM Ion Sandu, este posibil ca miercuri să fie emisă o avertizare COD ROŞU de caniculă, pentru mai multe zone din ţară. Valul de căldură ar putea fi însoţit de furtuni şi, în multe zone din România, e posibil să fie secetă, dat fiind că vor fi înregistrate temperaturi de peste 30 de grade timp de o lună.

Acesta a declarat, într-o videoconferinţă la Guvern, că „miercuri noaptea vor fi emise cu siguranţă avertizări de furtuni foarte puternice, violente” iar în ziua de joi codul galben de caniculă se va extinde în sud şi est.

De asemenea, în sudul şi în estul ţării se vor înregistra joi noaptea furtuni.

Sandu a arătat că, până la finele lunii iulie, se vor inregistra constant temperaturi de peste 30 de grade Celsius şi este posibil ca această vreme „să ducă în foarte multe zone la secetă extremă”.

Atenţionarea COD PORTOCALIU  de caniculă este valabilă în după-amiaza zilei de marţi, 7 iulie, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Atenţionarea COD GALBEN de caniculă este valabilă marţi şi miercuri în Bucureşti şi alte judeţe din România.

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

Judeţele afectate de atenţionările COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de caniculă, marţi:

Judeţele afectate de atenţionările COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de caniculă, miercuri

De joi, regimul termic va marca o scădere în Capitală, de aproximativ 8 grade, devenind apropiat de cel obişnuit în această perioadă. Din data de 12 iulie, se estimează o nouă perioadă cu vreme călduroasă, temperaturile crescând treptat până la valori medii maxime uşor peste 30 de grade şi minime în jurul a 18 grade.

VEZI AICI: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI, LA BUCUREŞTI, LA MUNTE ŞI LA MARE

Cookies