Cod portocaliu de caniculă în București. Prognoză meteo specială pentru Capitală

01 aug. 2021
307 afișări
Cod portocaliu de caniculă în București. Prognoză meteo specială pentru Capitală
Cod portocaliu de caniculă în București. Prognoză meteo specială pentru Capitală

Este cod portocaliu de caniculă în București. ANM a a emis o prognoză meteo special pentru Capitală, valabilă cel puțin până luni seară.

Cod portocaliu de caniculă în București. Meteorologii anunță că în intervalul cuprins de duminică, 1 august, până luni, 2 august, ora 22:00, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Mai mult, ITU (indicele temperatură-umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va avea valori de 38…40 de grade, iar minima nopţii de duminică spre luni va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab duminică şi va fi moderat, cu uşoare intensificări (rafale de 35…40 km/h) pe parcursul zilei de luni.

Poate te interesează și: Piscine și ștranduri în București. Asta dacă nu ai timp să dai o fugă la mare

Cod portocaliu de caniculă în București și alte județe

ANM a emis o atenționare cod portocaliu de caniculă în mai multe zone precum Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade Celsius, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade Celsius.

Vă recomandăm și: Simptomele insolației. Cum acționăm dacă ni se face rău pe stradă

În restul țării, în cea mai mare parte, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade Celsius, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Cum putem suporta mai ușor căldura. Sfaturi pentru zilele toride de vară

Căldura din unele zile dogoritoare de vară poate deveni de-a dreptul insuportabilă, mai ales când nici la umbră nu scapi de sentimentul de sufocare și transpirația curge șiroaie. Din păcate, nu toți putem sta sub o umbreluță pe marginea unei piscine cu o bere rece alături, astfel că vă oferim, AICI, o serie de sfaturi pentru a face zilele fierbinți de vară mai suportabile.

Cookies