VREMEA

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, în Bucureşti. Meteorologii prognozează furtuni și o răcire a vremii

COD PORTOCALIU CANICULĂ la Bucureşti. Marţi 30 iulie în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi si Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti) temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara. Îndeosebi seara şi noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi se va semnala grindină.

În Bucureşti, marţi va fi codul portocaliu de canicula. Dupa o noapte tropicala, aerul fierbinte si soarele puternic din prima parte a zilei aduc mercurul din termometre la temperaturi cu mult peste cele normale, in jur de 39 de grade, dar sub razele soarelui arsita va fi cu mult mai greu de suportat. Spre seara insa vremea schimba foaia. Norii se aduna si sunt conditii de averse si descarcari electrice iar vantul sufla tot mai tare, posibil chiar cu aspect de vijelie.

Presiunea atmosferică va fi în creştere în regiunile vestice, nordice şi central şi va scădea în cealalte regiuni.

Bucurestenii scapa de arsita miercuri. Vremea se raceste, astfel incat amiaza vine cu cel mult 29 – 30 grade in termometre la umbra. Norii mai acopera din cand in cand cerul si sunt posibile ploi de scurta durata si descărcări electrice.

Joi, in prima zi a lunii august, vom avea parte de vreme predominant frumoasa, dar calduroasa in vestul si in sudul tarii, cu maxime de la 24 grade in nordul Moldovei pana in jur de 34 grade in sudul Olteniei si al Banatului. Norii isi fac drum pe cer, dar nu sunt prea multi , doar la munte strang randurile si izolat lasa ploi slabe, de vara.

Şi la Bucureşti vremea va fi frumoasa, dar calduroasa. Cerul va fi variabil, iar maximele vor fi de 32-33 grade. Vantul isi face simtita prezenta si mai domoleste caldura dupa-amiezii.

Vezi aici: Cum va evolua vremea în următoarele două săptămâni, în Bucureşti, la munte şi la mare


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button