Cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii puternice, în jumătate de ţară. La Bucureşti, 34 de grade

15 sept. 2022
241 Afișari
Cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii puternice, în jumătate de ţară. La Bucureşti, 34 de grade

La Bucureşti se anunţă 34 de grade şi soare, în timp ce în jumătate de țară, ANM a emis trei avertizări meteo cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii puternice.

Alertele de ploi și vijelii, dar și prognoza de căldură pentru București sunt în vigoare joi și vineri.

Primul cod galben vizează vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și zonele de munte. Începând de joi ora 14.00 și până vineri ora 21.00, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Alerta de cod portocaliu se referă la intervalul joi ora 17.00 – vineri ora 12.00. Sunt vizate Banatul, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali, unde se anunță perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Județele vizate de codul portocaliu sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad.

O altă alertă cod galben este în vigoare doar joi de la 10 la 22. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice, precizează ANM.


Vremea în Bucureşti se va încălzi

În București, joi și vineri sunt așteptate temperaturi maxime de până la 34 de grade.

ANM precizează în prognoza specială pentru Capitală că vremea va continua să se încălzească, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări.

Îți recomandăm și:

Cookies