VREMEA

COD GALBEN LA BUCUREȘTI: Ninsori viscolite, de vineri. Atenţionarea, valabilă până sâmbătă, la 11

În perioada 6 februarie, ora 16 – 7 februarie, ora 14 au fost anunţate ninsori viscolite în partea de sud a ţării. Atenţionarea meteorologilor a fost însă editată, fiind valabilă până sâmbătă, la orele 11, informează Digi24.

Bucureștiul și Ilfovul sunt incluse în zona vizată de CODUL GALBEN. 

În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului.

De asemenea, meteorologii ar putea emite Cod Portocaliu pentru cateva judete din sudul tarii – Teleorman, Arges, Dambovita si Olt – si pentru Autostrada A1 in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata, a anuntat vineri directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

Acesta a precizat ca sambata dupa-amiaza se va inregistra „o pauza” in ceea ce priveste evolutiile meteo negative, urmand ca ANM sa emita pentru duminica si luni „cel mult o informare meteo”. Acesta a mai spus temperaturile se vor mentine scazute „cateva zile pana la jumatatea saptamanii viitoare”, informează Hotnews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button