Cod galben de vreme rea în București și alte 11 județe. Avertizarea este valabilă până miercuri

14 iun. 2022
708 afișări
Cod galben de vreme rea în București și alte 11 județe. Avertizarea este valabilă până miercuri
Cod galben de vreme rea în București și alte 11 județe. Avertizarea este valabilă până miercuri. Sursa foto: Pexels

ANM a emis marți un cod galben de vreme rea, valabil până miercuri – 15 iunie, în București și alte 11 județe. Sunt așteptate ploi torențiale cu tunete și fulgere, vijelii și grindină. De asemenea, meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală.

Cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip Cod galben, valabil în intervalul 14 iunie, ora 12:00 – 15 iunie, ora 06:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat mai sus, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, dar și local în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceste perioade se vor manifesta prin ploi torenţiale, tunete și fulgere frecvente, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60-80 kilometri pe oră) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-60 l/mp.

Județele afectate: Argeș, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea.

Atenționare meteorologică de tip Cod galben, valabilă până miercuri-15 iunie 2022. Sursa foto: Captură/ ANM
Atenționare meteorologică de tip Cod galben, valabilă până miercuri-15 iunie 2022. Sursa foto: Captură/ ANM

Marți, 14 iunie: Temperaturile maxime din țară se vor încadra între 22 și 31 de grade Celsius. Temperaturile minime din țară se vor încadra între 6 și 20 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Prognoza specială pentru București

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 14 iunie, ora 12:00 – 15 iunie, ora 06:00.

Astfel, în intervalul menționat, va crește gradul de instabilitate atmosferică va creşte și se vor înregistra perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor putea depăși 10-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp.

Temperatura maximă din București va fi de 27-28 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 16-17 grade Celsius.

Cookies