VREMEA

COD GALBEN de viscol şi ninsori în toată ţara. Avertizări COD PORTOCALIU la munte

Cod galben de viscol şi ninsori în toată ţara.  Atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol este valabilă de vineri dimineaţă, de la ora 8.00, până în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 3.00.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Rafalele vor depăşi 55 – 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 – 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 – 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Cod galben de viscol şi ninsori în toată ţara.  În judeţul Maramureş, din cauza ninsorii abundente a fost restricţionat traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe DN18 – Pasul Gutâi, între localităţile Baia Sprie şi Mara, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodată, pentru zonele de munte din judeţeţe Neamţ şi Suceava ANM a emis avertizări cod portocaliu de viscol, valabile până vineri la ora 10.00

La altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zapada.

Cod galben de viscol şi ninsori în toată ţara.  O avertizare cod portocaliu de viscol este în vigoare şi în judeţul Caraş-Severin, până la ora 8.00, unde la altitudini de peste 1.800 de metri vântul bate la rafală cu peste 80 de kilometri pe oră.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button