Cod galben de vânt puternic în București. ANM anunță cum va fi vremea în acest weekend

17 sept. 2022
635 Afișari
Cod galben de vânt puternic în București. ANM anunță cum va fi vremea în acest weekend
Cod galben de vânt puternic în București. ANM anunță cum va fi vremea în acest weekend | Sursă foto: Pixabay.com

ANM a emis un cod galben de vânt puternic ce va fi valabil și în București. Astfel că, locuitorii orașului  vor avea parte de un weekend cu vreme ceva mai rece.

Cod galben de vânt puternic în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vijelie. Acesta va fi valabil în mare parte din țară, printre care se număra și Capitala.

Avertizarea va fi valabilă în intervalul 18 septembrie 02:00 – 18 septembrie 20:00. Conform meteorologilor, fenomenele vizate sunt:

  • Intensificări ale vântului.

Meteorologii au informat că începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica, în aproape toată România.

În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h, anunță ANM.

Hartă COD GALBEN intensificări ale vântului
Hartă COD GALBEN intensificări ale vântului | Sursă foto: ANM

Prognoza meteo pentru weekendul 17-18 septembrie 2022

În acest final de săptămână temperaturile vor fi ceva mai scăzute decât în zilele precedente. De asemenea, bucureștenii vor avea parte de averse cu descărcări electrice sâmbătă. Așa că, umbrela este un accesoriu pe care este bine să îl avem la îndemână.

Sâmbătă

Pe parcursul zilei, temperatura maximă va ajunge la 28 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte înnorat și vor exista câteva averse însoțite de descărcări electrice. Vântul bate slab, viteza medie fiind de 7 km/h.

Pe timpul nopții temperatura minimă scade până la 12 grade Celsius. Cerul va rămâne noros, iar vântul bate moderat, în prima parte a nopții. Ulterior, acesta se va intensifica.

Duminică

În ultima zi de weekend temperatura scade cu încă câteva grade. Astfel că maxima zilei va fi de 23 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros. Vântul o să bată puternic, viteza medie fiind de 24 de km/h.

Noaptea de duminică va fi una friguroasă. Astfel că, minima zilei ajunge la doar 7 grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul se mai domolește. Viteza medie va fi de 11 km/h.

Cookies