COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Atenționare nowcasting pentru București

de:
24 ian. 2015
0 afișări
COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Atenționare nowcasting pentru București

UPDATE 16:30 Potrivit atenţionării meteo, între orele 16:00 şi 20:00, în judeţul Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti, în judetele Buzău, Ialomiţa, Teleorman şi în sudul judeţelor Dâmboviţa şi Argeş se vor semnala intensificari ale vântului, cu viteze ce la rafală vor atinge şi depăşi 55 km/h.

Capitala şi 12 judeţe se află, sâmbătă după-amiază, sub cod galben de vânt, fiind aşteptate rafale ce pot depăşi 65 de kilometri pe oră, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, între orele 10,00 și 16,00, în județul Ilfov, inclusiv în municipiul București, în județele Buzău, Ialomița și local în Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman și Brăila se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce la rafală vor atinge și depăși 55-60 km/h.

COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Între 23 ianuarie 2015, ora 18:00 și 25 ianuarie 2015, ora 10:00, se vor semnala precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, anunță INMH.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie) precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în rest.

COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. În Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor fi mai abundente şi vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat, în zona deluroasă şi montană aferentă, 30…40 l/mp.

In Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăşi la rafală 70…80 km/h viscolind şi spulberând zăpada.

COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45….55 km/h şi izolat peste 55…65 km/h.

În cursul zilei de duminică, 25 ianuarie şi al nopţii de duminică spre luni (25/26 ianuarie) va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. In regiunile sudice şi estice se vor cumula cantităţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp.

Cookies