VREMEA

ANM: COD GALBEN DE VÂNT pentru Capitală, sâmbătă

COD GALBEN DE VÂNT. Atenționarea meteorologilor este valabilă și pentru județele Buzău, Ialomița, Teleorman, Ilfov și Dâmbovița (sud), sâmbătă până la ora 16:00.

COD GALBEN DE VÂNT PUTERNIC. Potrivit meteorologilor, între orele 12,00 — 16,00, local, în cele cinci județe se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăși viteze de 55 de kilometri/oră.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Centrul Infotrafic din Poliţia Română a atenţionat că, în judeţele avertizate cu cod galben, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, rafalele putând determina schimbări bruşte de traiectorie, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

COD GALBEN DE VÂNT PUTERNIC. Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent, mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare, să evite depăşirile şi să nu oprească sau să staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button