Cod Galben de vânt emis de ANM. Vremea se răcește și în București

18 ian. 2022
182 Afișari
Cod Galben de vânt emis de ANM. Vremea se răcește și în București
Cod Galben de vânt emis de ANM. Vremea se răcește și în București

Vântul prezintă intensificări în continuare, iar meteorologii au emis două mesaje de atenționare de tip Cod Galben. De asemenea, vremea din Capitală se răcește față de ziua de luni.

Cod Galben de vânt emis de ANM. Vremea se răcește și în București, conform prognozei speciale publicată de Administrația Națională de Meteorologie.

Cod Galben de vânt emis de ANM

ANM a emis primul mesaj de atenționare de tip Cod Galben, valabil marți, 18 ianuarie 2022, în intervalul orar 10:00 – 20:00. Fenomenele vizate: intensificări susținute ale vântului.

Vântul continuă să prezinte intensificări pe parcursul zilei de marți în zonele de est, centru și local în sud și zona de sud-est a țării, dar și în zonele montane.

În Carpații Meridionali, mai ales în zona înaltă, vor fi rafale de vânt ce vor înregistra vitezele de 90 – 110 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, rafalele vântului vor înregistra viteze de 60 – 85 kilometri pe oră, iar în Transilvania, Dobrogea, în sudul Olteniei și local în Muntenia, rafalele vor înregistra vitezele de 55 – 60 kilometri pe oră.

Avertizare valabilă până miercuri

Al doilea mesaj de atenționare meteorologică de tip Cod Galben este valabil în intervalul 18 ianuarie 2022, ora 20:00 – 19 ianuarie 2022, ora 08:00. Fenomenele vizate de meteorologi: intensificări susținute ale vântului. Zonele afectate: Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, mai ales la altitudini mari, vântul continuă să prezinte intensificări, iar rafalele vor înregistra viteze de 90 – 110 kilometri la oră, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă.

ANM a emis și două atenționări nowcasting, astfel:

  • 18 ianuarie 2022, în intervalul 12:00 – 15:00, este valabil un Cod Galben de vânt, iar rafalele vor înregistra viteze de 55 – 65 kilometri la oră. Zonele vizate: Județul Gorj: Novaci, Crasna, Scoarța, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Roșia de Amaradia, Prigoria, Polovragi, Albeni, Bumbești-Pițic, Bălănești, Mușetești, Alimpești, Săcelu; Județul Vâlcea: Horezu, Vaideeni, Tomșani, Costești, Bărbătești, Slătioara, Mateești, Stroești, Măldărești;
  • 18 ianuarie 2022, în intervalul 12:00 – 15:00, este valabil un Cod Portocaliu de intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 90 de kilometri la oră. Zonele vizate: Județul Tulcea: zona de litoral; Județul Tulcea: Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beștepe, Maliuc;

Vremea se răcește și în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală pentru intervalul 18 ianuarie 2022, ora 10:00 – 19 ianuarie 2022, ora 08:00.

Temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua de luni. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la
moderat (35 – 40 kilometri la oră). Temperatura maximă din Capitală va fi de 5 – 6 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de -6 și -4 grade Celsius. Posibil să fie mai frig în zona periurbană.

Cookies