Cod galben de ploi torențiale și vijelii emis de meteorologi acum. ANM anunță cum va fi vremea și în București

10 mai 2022
464 Afișari
Cod galben de ploi torențiale și vijelii emis de meteorologi acum. ANM anunță cum va fi vremea și în București
Cod galben de ploi torențiale și vijelii emis de meteorologi acum. ANM anunță cum va fi vremea și în București. Sursa foto: Pexels

ANM a emis marți un cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 12 județe din țară, valabil până la ora 21:00. Meteorologii au transmis și prognoza specială pentru București.

Cod galben de ploi torențiale și vijelii emis de meteorologi acum

12 județe din România se află sub o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă marți, 10 mai 2022, în intervalul orar 13:00-21:00.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM, în Banat, în Crișana, în partea de vest și sud-vest a Transilvaniei, dar și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin: descărcări electrice frecvente, averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp în intervale scurte de timp.

Județele afectate de codul galben sunt: Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

NOTĂ transmisă de Administrația Națională de Meteorologie: Fenomenele menționate mai sus vor apărea și pe arii restrânse și în restul teritoriului, dar mai ales în sud-estul și centrul țării.

ANM anunță cum va fi vremea și în București

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă marți, 10 mai 2022, în intervalul orar 13:00-21:00.

Astfel, vremea se răcește ușor față de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Cerul va prezenta înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Conform informațiilor oferite de meteorologi, în următoarele zile, în țară, vremea se va încălzi semnificativ, cu valori maxime ce vor ajunge în Moldova până la 31 de grade Celsius. Vineri, 13 mai 2022, în Capitală se așteaptă maxime de 30 de grade Celsius.

Potrivit prognozei emisă de Administrația Națională de Meteorologie, vremea se va răci la finalul lunii mai, iar la munte temperaturile vor ajunge noaptea sub pragul înghețului.

Cookies