Cod galben de ploi torențiale pentru 21 de județe. Pentru București, ANM a emis prognoză specială

25 mai 2022
1577 Afișari
Cod galben de ploi torențiale pentru 21 de județe. Pentru București, ANM a emis prognoză specială
Cod galben de ploi torențiale pentru 21 de județe. Pentru București, ANM a emis prognoză specială. Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea

Cod galben de ploi torențiale ce afectează aproape jumătate de țară, emis miercuri de ANM. Meteorologii ne spun cum va fi prognoza meteo și în București.

ANM: Cod galben de ploi torențiale pentru 21 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip Cod galben, valabilă în intervalul 25 mai, ora 12:00 – 26 mai, ora 08:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar mai ales spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și partea de nord a Moldovei vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-70 kilometri pe oră și pe arii restrânse viteze de 80-90 kilometri pe oră), ploi torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, transmite ANM.

Notă transmisă de meteorologi: Aceste fenomene vor apărea pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai 2022) și în restul teritoriului. Pe parcursul zilei de joi (26 mai), fenomenele vor fi mai frecvente în regiunile din sud-estul țării.

Județele vizate de Codul galben: Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț și câteva zone din Mehedinți și Gorj.

Prognoza meteo pentru București

ANM a emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 25 mai, ora 12:00 – 26 mai, ora 08:00.

Vremea se menține predominant frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil la senin, dar vor apărea înnorări spre sfârșitul intervalului menționat mai sus, când va crește și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse.

Temperatura maximă din Capitală va fi de 27-29 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 13-16 grade Celsius.

Cookies