Cod galben de ploi torențiale în mai multe județe din țară. ANM a emis și prognoza specială pentru București

16 dec. 2022
178 afișări
Cod galben de ploi torențiale în mai multe județe din țară. ANM a emis și prognoza specială pentru București
Cod galben de ploi torențiale în mai multe județe din țară. ANM a emis prognoza specială pentru București. Sursa foto: Unsplash

Meteorologii au emis un mesaj de tip cod galben de ploi torențiale, valabil pentru 17 județe din România. Totodată, ANM a emis și prognoza specială pentru București.

Cod galben de ploi torențiale în România

Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice, valabil de vineri, 16 decembrie 2022, ora 12:00 și până sâmbătă, 17 decembrie 2022, ora 12:00.

În intervalul menționat mai sus, în Banat, Crișana, Maramureș, în partea de nord-vest a Olteniei și local la munte, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Occidentali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali 40 – 60 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar pe alocuri vor fi tunete și fulgere.

Județele vizate sunt Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Timiș, Vâlcea.

Atenționare meteorologică - cod galben. Sursa foto: Captură/ meteoromania.ro
Atenționare meteorologică – cod galben. Sursa foto: Captură/ meteoromania.ro

ANM a emis prognoza specială pentru București

Totodată, ANM a emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 16 decembrie 2022, ora 12:00 – 17 decembrie 2022, ora 12:00.

Cerul va avea înnorări temporare pe tot parcursul intervalului menționat mai sus, însă probabilitatea de ploaie va fi mai mare spre sfârșitul acestuia. Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă de vineri (16 decembrie), în Capitală, se va încadra între 8 și 10 grade Celsius, iar temperatura minimă din timpul nopții se va încadra între 2 și 4 grade Celsius. Trecător, în unele cartiere, va apărea și ceața, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Cookies