Cod galben de ploi și vijelii în București și în 34 de județe din țară. Cum va fi vremea în perioada 27-31 mai

27 mai 2023
266 Afișari
Cod galben de ploi și vijelii în București și în 34 de județe din țară. Cum va fi vremea în perioada 27-31 mai
Cod galben de ploi și vijelii în București și în 34 de județe din țară. Cum va fi vremea în perioada 27-31 mai. Sursa foto: B365

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice, fiind valabilă pentru București și alte 34 de județe din țară.

Cod Galben de ploi și vijelii în București și în 34 de județe din țară

Meterologii au transmis că avertizarea meteo de Cod Galben este valabilă sâmbătă, 27 mai, în intervalul orar 12:00 – 23:00, a transmis Antena3.ro.

În acest interval, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin:

  • descărcări electrice la intervale de timp scurte,
  • averse torențiale,
  • intensificări de scurtă durată ale vântului,
  • vijelii,
  • grindină.

Acestea vor fi prezente în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, dar și la munte.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor ajunge la  20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Acest fel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

În București, în acest weekend, vremea nu îi va lăsa să iasă din case pe locuitori. Sâmbătă și duminică, cerul va fi temporar noros, vor exista averse și descărcări electrice.

Sâmbătă, 27 mai, temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 15 grade Celsius. Vântul va avea viteza medie de 8 m/s, conform ANM.

În ultima zi din săptămână, duminică, 28 mai, maxima termică va ajunge la 25 de grade Celsius, iar minima termică va fi de 15 grade Celsius. Vântul va avea viteza medie de 8 m/s.

Cum va fi vremea în perioada 29-31 mai

Săptămâna viitoare, vremea se va îmbunătăți în București.

LUNI, 29 mai – Cerul va fi parțial noros, iar temperatura maximă va atinge 25 de grade Celsius. Pe timpul nopții, temperatura va scădea până la 14 grade Celsius. Vântul va avea o viteză puțin mai mare față de weekend, având o viteză de 10 m/s.

MARȚI, 30 mai – Cerul va fi variabil, maxima termică ajungând la 27 de grade Celsius. Minima termică va înregistra o temperatură de 14 grade, ar vântul va avea o viteză medie de 9 m/s.

MIERCURI, 31 mai – Cerul va fi tot variabil și în această zi, iar temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius. Pe durata nopții, se va înregistra o temperatură de 15 grade Celsius. Vântul va avea o viteză medie de 8 m/s.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies