Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică în București. Avertizarea este valabilă până diseară

07 iul. 2022
178 Afișari
Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică în București. Avertizarea este valabilă până diseară
Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică în București. Avertizarea este valabilă până diseară | Sursă foto: Pexels

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod valabil în București. De data aceasta este vorba despre un cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

După codul portocaliu, vine cod galben de ploi în București

ANM a anunțat că în București astăzi, 7 iulie 2022, între orele 10:00 – 21:00 va fi valabil un cod galben de vreme rea. Fenomene vizate sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

După cum informează meteorologii, local în Muntenia va ploua abundent, iar în nordul și estul Olteniei vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Această instabilitate se va manifesta prin averse torențiale însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii și grindină.

Pe perioade scurte de timp, ori prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și izolat 40 l/mp, cu precădere în Muntenia.

Hartă cod galben și cod portocaliu
Hartă cod galben și cod portocaliu | Sursă foto: ANM

Cum va fi vremea în weekend

După atâtea zile de caniculă meteorologii anunță că în acest weekend vom avea parte de ploi în Capitală. Cu toate astea, temperaturile vor rămâne ridicate.

Vineri 

Ultima zi din săptămână ne întâmpină cu vreme calcă și cu un cer care va fi în mare parte senin. Maxima termică a zilei va crește până la valori de 31 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, viteza medie fiind de 11 km/h.

Seara, temperatura scade până la 18 grade Celsius și este posibil sa existe averse în anumite zone din București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, viteza medie rămânând de 11 km/h.

Sâmbătă

Din păcate, după cu anunță meteorologii, sâmbăta nu va fi o zi bună pentru plimbări prin parc, deoarece se anunță ploi. Temperatura maximă înregistrată va fi de 31 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte înnorat, iar vântul bate moderat cu o viteză medie de 13 km/h.

Peste noapte, temperatura minimă va ajunge la 19 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, iar vântul o sa bată slab, viteza medie fiind de 7 km/h.

Duminică

Ploile nu ne părăsesc nici duminică. Maxima termică va ajunge la 30 de grade Celsius, iar cerul va fi înnorat. Vântul o sa bată slab, viteza medie fiind de 11 k/h.

Noaptea, temperatura minimă va fi de 18 grade Celsius. Cerul se menține înnorat și este posibil să avem parte de averse și pe timpul nopții. Vântul bate slab, viteza medie fiind de 7 km/h.

Cookies