COD GALBEN de PLOI în Capitală. Străzile din Bucureşti unde a fost nevoie de intervenţia APA NOVA

de:
12 oct. 2016
0 Afișari
COD GALBEN de PLOI în Capitală. Străzile din Bucureşti unde a fost nevoie de intervenţia APA NOVA

Apa Nova București a intervenit în cursul nopții în mai multe zone din Capitală, cele mai mari probleme fiind înregistrate în zonele cu străzi fără canalizare sau în care gurile de scurgere care nu au panta corespunzătoare.

Am avut ceva probleme în Străulești, dar și pe alte străzi din sectorul 1, respectiv pe Năvodari, Mexic, ceva minor în zona Dorobanți. De asemenea, în zona Bulevardului Ferdinand cu Mihai Bravu, în zona Metalurgiei, pe Giurgiului, Tudor Vladimirescu, Alexandriei, iar în sectorul 6 pe străzile Brașov, Constructorilor și Orhideelor, dar numai parțial. Situația este evolutivă. Nu am avut însă pasaje inundate. De asemenea, pe bulevardul Corneliu Coposu este o surpare a carosabilului de dimensiunile unei guri de canal. În această zonă noi am prevăzut reabilitarea colectorului de canalizare și am început niște lucrări pregătitoare, dar se pare că acolo unde era constructorul s-a produs o surpare pe banda 1 înspre trotuar. Avem echipa acolo pentru lucrări„, a precizat Epsică Chiru, directorul general adjunct al Apa Nova, potrivit Agerpres.

Apa Nova București a primit în cursul nopții 36 de reclamații de la bucureșteni pentru acumulări de apă, dar care la ora 6,30 erau rezolvate, fiind înregistrate și peste 40 de incidente legate de racorduri și tubulare.

Pe perioada nopții am acționat cu 16 curățitoare. Am înregistrat 36 de reclamații pentru acumulări de apă, dar care la ora 6,30 erau rezolvate, însă situația este dinamică și asta nu înseamnă că nu au mai intrat după această oră. Am avut 15 incidente la gurile de scurgere, 14 erau soluționate și una era în curs și peste 40 de incidente legate de racorduri și tubulare, dintre care 21 au fost la imobile care nu aveau clapet contra refulării. Este vorba de acel dispozitiv care trebuie montat de către utilizator pe cheltuiala lui pe racordul de canalizare astfel încât în momentul în care colectorul din stradă intră sub presiune să închidă accesul spre imobil. Din păcate, la acumulările de apă a trebuit să intervenim în destul de multe situații în care grătarele gurilor de scurgere erau acoperite cu frunze sau deșeuri și la acumulări de apă aflate în zone necanalizate sau în zone în care străzile nu au panta corespunzătoare, respectiv gurile de scurgere sunt amplasate mai sus de nivelul străzii„, a explicat directorul Apa Nova.

Potrivit sursei citate, prin caseta colectoare de sub București a fost tranzitată o cantitate de peste 4,8 milioane mc de apă, de marți de la 17:30 până miercuri la 6:00, debitul maxim fiind de 178 de metri cubi de apă într-o secundă.

„În București a plouat de marți de la 17:30 până miercuri dimineața la 6:30, cam cât ploua în luna octombrie, media multianuală a lunii (43,5 litri/mp n.r.). Am tranzitat prin rețeaua de canalizare (caseta de sub Dâmbovița) peste 4,8 milioane mc de apă, cam jumătate din volumul de apă care se află în Lacul morii, debitul maxim fiind de 178 de metri cubi de apă într-o secundă. Acest lucru înseamnă debitul mediul multianual al unui râu de tipul râului Jiu sau al râului Olt”, a mai spus Chiru.

Apa Nova București, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului București.

Apa Nova București întreține un sistem de conducte de peste 5.500 de kilometri de rețea de apă și canal, având în exploatare și caseta de ape uzate, un colector care trece pe sub râul Dâmbovița.

Cookies