ARHIVA B365

COD GALBEN DE PLOI în Bucureşti. Anunţul conducerii Apa Nova

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat că se fac verificări în zonele unde ar putea apărea probleme din cauza vegetației și deșeurilor, că nu au fost înregistrate inundații și că a fost anunțată o singură acumulare de apă.

Epsică Chiru a precizat că nu se anunță nimic „îngrijorător”, având în vedere că, potrivit datelor meteorologilor referitoare la ziua de marți, până la ora 21,00, în Capitală vor avea loc căderi de precipitații, dar nu o ploaie torențială.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare cod galben de ploi, ninsori și vânt puternic, valabilă în 29 de județe, inclusiv în municipiul București, marți și miercuri.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 mai, ora 9,00 — 4 mai, ora 21,00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi ploi pe arii extinse, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantități de apă de peste 20 — 30 litri/mp și izolat peste 50 litri/mp. La altitudini mai mari de 1.700 de metri, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. În zonele atenționate, vântul va avea temporar intensificări cu viteze de 55 — 65 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 70 km/h.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button