COD GALBEN de ninsori şi viscol: Un avion şi 14 elicoptere, pregătite să intervină

de:
06 feb. 2015
0 Afișari
COD GALBEN de ninsori şi viscol: Un avion şi 14 elicoptere, pregătite să intervină

Ministrul Gabriel Oprea a anunţat, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că, începând de vineri dimineaţă, au fost mobilizaţi peste 14.800 de angajaţi ai ministerului.

Potrivit lui Oprea, sunt pregătiţi să intervină peste 3.000 de pompieri, aproximativ 6.800 de poliţişti, 5.500 de jandarmi şi peste 650 de poliţişti de frontieră. Aceştia au la dispoziţie peste 3.300 de autospeciale, scrie Mediafax. 

De asemenea, Oprea a anunţat că, dacă vremea va permite, vor putea interveni şi 14 elicoptere şi un avion SMURD, ale Inspectoratului General de Aviaţie.

În acelaşi timp, ministrul de interne a menţionat şi faptul că, din cauza viscolului, este posibil să fie închise mai multe drumuri.

La rândul său, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat că ar putea fi emis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cod portocaliu de viscol în judeţele Teleorman, Olt, Dâmboviţa şi Argeş, în a doua jumătate a nopţii urmând ca atenţionarea să vizeze toată Muntenia şi Dobrogea.â

Citește și COD GALBEN LA BUCUREȘTI: Ninsori viscolite, de vineri seară. Posibil COD PORTOCALIU 

 

Cookies