Cod galben de ninsori în București și alte județe. ANM: Se anunță cantități de precipitații însemnate și viscol

26 ian. 2023
12487 Afișari
Cod galben de ninsori în București și alte județe. ANM: Se anunță cantități de precipitații însemnate și viscol
Cod galben de ninsori în București și alte județe. ANM: Se anunță cantități de precipitații însemnate și viscol. Imagine simbol: Unsplash

ANM a transmis o atenționare meteorologică de tip Cod galben de ninsori și viscol în București și în alte județe. Intervalul de valabilitate al primului cod galben este 26 ianuarie, ora 18:00 – 27 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate de meteorologi: cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, intensificări ale vântului, potrivit ANM.

Care sunt zonele afectate de avertizarea tip cod galben de ninsori

Zonele vizate de atenționarea meteo, în care se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ în intervalul menționat sunt: Oltenia, Muntenia și Carpații Meridionali și de Curbură. Cantitățile de precipitații depășesc 25l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va începe treptat să ningă și se va depune strat de zăpadă.

În Municipiul București și în județelul Ilfov, precum și în județele Olt, Teleorman și Giurgiu vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar local se va forma polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură o să ningă și o să se depună un strat nou de zăpadă. Vor exista și intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50 km/h), iar vizibilitatea va fi scăzută.

Temporar, intensificări ale vântului vor exista și în restul zonei atenționate, cu viteze de peste 50 km/h, potrivit ANM.

Al doilea cod galben de ninsori

Al doilea cod galben de ninsori, anunță ANM, va fi valabil în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00.

Fenomenele vizate de acest cod galben vor fi:

  • cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare
  • viscol
  • intensificări ale vântului

Zonele afectate de acest cod galben sunt Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali, sudul Moldovei și Carpații orientali.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova vor fi, mai întâi, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Treptat, vor predomina ninsorile și se va așterne un strat de zăpadă.

În Dobrogea, pe parcursul zilei vor apărea ploi, iar pe parcursul nopții va fi lapoviță și ninsoare.

În Carpații Meridionali și, local, în Carpații Orientali va continua să ningă și să viscolească. Se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Vremea pe următoarele zile în București

Joi, 26 ianuarie – ploaie/ninsoare

  • Maxima zilei este de 2 grade Celsius
  • Minima nopții este de 1 grad Celsius

Vineri, 27 ianuarie – ploaie/ ninsoare

  • Maxima zilei va fi de 3 grade Celsius
  • Minima nopții va fi de -2 grade Celsius

Sâmbătă, 28 ianuarie – ninsoare

  • Maxima zilei va fi de 1 grad Celsius
  • Minima nopții va fi de -2 grade Celsius

Duminică, 29 ianuarie – ninsoare în averse

  • Maxima zilei va fi de un grad Celsius
  • Minima nopții va fi de -2 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și:

Cookies