VREMEA

COD GALBEN de ninsori în București: Unde intervin utilajele de deszăpezire

SITUAȚIA ÎN BUCUREȘTI – Unde intervin utilajele de deszăpezire:

SECTORUL 1: 61 utilaje, 250 operatori manuali

SECTORUL 2: 82 utilaje, 160 operatori manuali

SECTORUL 3:55 utilaje, 150 operatori manuali

SECTORUL 4: 42 utilaje, 180 operatori manuali

SECTORUL 5:35 utilaje, 240 operatori manuali

SECTORUL 6: 47 utilaje, 200 operatori manuali

Conform dispozitiilor stabilite in ultimul comandament, schimbul intre echipele care au actionat pe timpul noptii si cele de zi se va face in teren, niciun utilaj nu va fi retras decat pentru alimentare.

In functie de conditiile de trafic, planul pentru orele urmatoare este ca operatorii de deszapezire sa intervina cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, in zona spitalelor si a institutiilor de interes public, pe strazile care fac legatura cu bulevardele mari si apoi pe strazile laterale.

Echipe de la Administratia Strazilor actioneaza pentru remedierea semafoarelor defecte: (Piata Presei Libere,Charles de Gaulle, Razoare, intersectia Calea Floreasca cu strada Glinca si Str. Turda cu B-dul Ion Mihalache).

Conform raportarilor RATB, in prezent toate utilajele din dotare actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe liniile de tramvai si 400 de operatori manuali degajeaza zapada acumulata pe refugii.

In ceea ce priveste persoanele fara adapost, in acest moment sunt cazate 155 de persoane la centrul social de la Berceni si 287 la cel din Pallady. Echipele DGASMB continua in teren identificarea oamenilor strazii pentru a-i caza in centrele Municipalitatii si distribuie in acelasi timp haine groase si incaltaminte celor care refuza adapostirea.

Intervalul : 29 decembrie, ora 06 – 29 decembrie, ora 18

COD GALBEN

În intervalul menţionat în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25…30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL în 3 judeţe din ţară: Buzău, Vrancea şi Brăila. Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea în această dimineaţă: între orele 8,30 şi 13, cele trei judeţe se vor afla sub COD ROŞU – vântul va bate cu 85…90 km/h, va ninge abundent, vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Intre orele : 08:30 si 13:00
In zona : : judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila;
Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită;: vizibilitate redusă spre zero.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button