Cod galben de ninsoare în București. (Era mai neplăcut dacă era cod roșu)

30 nov. 2020
24 Afișari
Cod galben de ninsoare în București. (Era mai neplăcut dacă era cod roșu)

Ninge deja în București, dar pentru informația asta nu e nevoie să deschizi telefonul sau laptopul, e de-ajuns să deschizi fereastra. Așadar, prima zăpadă din această iarnă din București vine în ultima zi de toamnă din acest an. Good timing! Între timp, a venit și avertizarea meteo de cod galben de ninsoare în oraș.

Meteorologii au emis cod galben de ninsoare și vreme rea valabil de astăzi, 30 noiembrie, ora 05.000  și până diseară, la ora 20:00, pentru mai multe zone din sudul țării.

Ninge de cod galben în București

În București, în același interval, vremea va fi închisă și rece. A început să ningă dis-de-dimineață și va continua să ningă în prima parte a zilei. Se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3-5 cm și, izolat, este posibil să depășească 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, 30 noiembrie, nu va depăși 1 grad celsius.

De asemenea, meteorologii anunță ninsori moderate cantitativ și se va depune treptat strat de zăpadă în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15-20 l/mp. Spre seară, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40 până la 45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

 

Cookies