ȘTIRI

COD GALBEN de inundaţii în 11 judeţe, printre care şi Ilfov

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, de la ora 22:00, pana sambata, la ora 16:00, pe raurile mici din cele 11 judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale, informeaza Hotnews.ro.

Avertizarea cod galben de inundatii a fost emisa pentru raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu – in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Caras-Severin, Gorj si Mehedinti, a precizat sursa citata.

Judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova , Brasov si Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ploaie, ninsoare si vant, de vineri, ora 17.00, pana sambata, la ora 10.00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button