VREMEA

COD GALBEN DE INUNDAȚII

COD GALBEN. 18.08.2015 ora 15:20 – 18.08.2015 ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din bazinele hidrografice ale râurilor Doftana, Teleajen (afluenți ai râului Prahova), Slănic, Câlnău și alți afluenți mici ai râului Buzău aferenți sectorului aval Nehoiu-amonte Buzău, râurile mici din bazinele mijlocii și superioare ale râurilor Putna și Râmnicu Sărat, județele Prahova, Buzău și Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Slănic și Doftana.

COD GALBEN. 18.08.2015 ora 16:55 – 18.08.2015 ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râul Șușița și alți afluenți mici ai Siretului – curs inferior (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului inferior (județul Galați) și pe afluenții mici ai Prutului aferenți județului Galați.

COD GALBEN. 18.08.2015 ora 18:50 – 18.08.2015 ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinul superior și mijlociu al râului Crasna, afluenții Someșului Mic aferenți sectorului aval Cluj-Napoca și afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej – amonte S.H. Satu-Mare, județele Sălaj, Cluj, Satu-Mare și Maramures.

COD GALBEN. 18.08.2015 ora 20:00 – 18.08.2015 ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile Taița, Telița, Slava, Hamangia, Topolog, Casimcea, Valea Baciului, Urluia, din județele Tulcea și Constanța.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Crasna.

Aversele de ploaie în mari cantități au provocat, marți după-amiază, în municipiul Focșani, refularea unor guri de canal, fapt ce a condus la producerea de inundații în cartierele Vâlcele și Bahne, precum și pe strada Mărășești, potrivit Cristinei Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Cea mai afectată zonă a fost cea din jurul unui pasaj de trecere suprateran din Vâlcele, unde circulația a fost complet oprită după ce o autoutilitară și un autoturism au rămas blocate în mijlocul apelor a căror înălțime a depășit jumătatea mașinilor, relatează AGERPRES.

Pompierii au intervenit și la sediul la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, unde exista riscul de inundare a clădirii în care se află arestul, potrivit unor surse din cadrul instituției.

De asemenea, pompierii militari vrânceni erau prezenți la orele serii pentru scoaterea apelor din gospodării situate în orașele Mărășești și Odobești , precum și în comuna Țifești.

institutul Naţional de Hidrologie a emis, marţi, mai multe atenţionări COD GALBEN de inundaţii în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Sălaj, Cluj, Satu-Mare, Maramureş, Tulcea și Constanța.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button