Cod galben de instabilitate atmosferică, pentru 25 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru București 

26 iun. 2022
1584 Afișari
Cod galben de instabilitate atmosferică, pentru 25 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru București 
Cod galben de instabilitate atmosferică, pentru 25 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru București | Sursă foto: Unsplash

ANM a emis un cod galben care afectează 25 de județe din țară și care va fi valabil până în această seara. De asemenea, a fost emisă și prognoza meteo specială pentru București.

ANM: Cod galben în 25 de județe

După cum a informat Administrația Națională de Meteorologie codul galben va fi valabil pe parcursul acestei zile, 26 iunie 2022, începând cu ora 12:00 și până la ora 22:00. Fenomenele vizate în acest interval sunt: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul anterior menționat, în zona de munte, în mare parte din Oltenia și în anumite zone din Muntenia se vor manifesta averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și în zone izolate grindină.

Cantitățile de apă ce vor cădea vor depăși 25-30 de l/mp, iar pe alocuri chiar 40 l/mp.

Iată județele ce sunt afectate de acest cod:

  • Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Sibiu, Vrancea, Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Gorj, Mureș, Suceava ,Arad, Brașov, Covasna, Hunedoara, Neamț, Timiș, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Prahova, Vâlcea.

Prognoza specială pentru București

Prognoza specială pentru Capitală ce a fost emisă de ANM este valabilă în intervalul 26 iunie ora 12:00 – 26 iunie 2022 ora 22:00.

După cum au informat meteorologii cerul va fi în mare parte înnorat în București. În cea dea-a doua parte a zilei vor avea loc averse cu descărcări electrice în anumite zone.

Cantitățile de apă vor fi mici, de 5-8 l/mp, iar izolat de 10 l/mp. Vântul va sufla și el slab și moderat, având o viteză medie de 7 km/h. Acesta va prezenta unele intensificări în perioadele cu ploi.

Temperatura maximă ce se va înregistra astăzi este de 31 de grade Celsius. Pe parcursul nopții temperatura scade până la 15 grade Celsius. Cerul va rămânea parțial noros, iar vântul va sufla slab, având o viteză medie de 9 km/h.

De săptămâna viitoare meteorologii anunță temperaturi caniculare în București. Chiar dacă vor apărea și ploile, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius toată săptămâna.

Cookies