Cod galben de furtuni în București și alte 32 de județe. Prognoza specială pentru Capitală realizată de ANM

05 iun. 2022
1374 afișări
Cod galben de furtuni în București și alte 32 de județe. Prognoza specială pentru Capitală realizată de ANM
Cod galben de furtuni în București și alte 32 de județe. Prognoza specială pentru Capitală realizată de ANM. Sursa foto: Digi24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare de cod galben de furtuni care intră în vigoare duminică la orele amiezii și este valabilă până luni dimineață. Această avertizare de ultimă oră afectează 33 de județe, printre care și Capitala.

Meteorologii din cadrul ANM au emis duminică, 5 iunie, un cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice, valabil pentru estul, centrul, sudul și vestul țării. Nici Bucureștiul nu este evitat de această alertă care intră în vigoare duminică la ora 12:00 și se încheie luni dimineață în jurul orei 06:00.

„În cea mai mare parte a Moldovei, în Muntenia, Dobrogea şi Carpaţii Orientali şi Meridionali, iar seara şi noaptea, local şi în Banat şi Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului şi vijelii (cu viteze în general de 55…75 km/h), precum şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, transmite ANM.

Cod galben de furtuni emis de ANM. Prognoza specială pentru București

Într-o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va fi călduroasă în Capitală duminică, cu disconfort termic în creştere după-amiaza când şi indicele temperatură – umezeală (ITU) se va apropia şi chiar va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi spre seară şi noaptea, când vor fi înnorări şi perioade cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului (rafale de peste 55…60 km/h). Cantităţile de apă vor depăşi 8…15 l/mp, izolat posibil chiar peste 20…25 l/mp.

Nu în ultimul rând, temperatura maximă va fi de 32-33 de grade în prima parte a zilei, în timp ce minima va fi de 15-17 grade.

CITIȚI ȘI: Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Primele imagini cu noul spațiu verde apărut în locul complexului Geo Center

Cookies