ȘTIRI

Ravagiile făcute de furtună: acoperişuri smulse de vânt, circulaţie blocată, bulevard inundat

Sectoarele 2 şi 3 au fost cele mai afectate de furtună. O porţiune din bulevardul Pache Protopopescu a fost complet inundată- porţiunea din zona Iancului, unde nivelul apei trecea de linia trotuarului. Tot aici a căzut un copac, iar circulaţia a fost blocată.

O ţeavă de gaze a fost fisurată în Sectorul 2 al Capitalei, din cauza căreia circulaţia a fost deviată. 

În cartierul Titan şi Pantelimon, câteva acoperişuri au fost smulse de vânt.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Urgenţă din Bucureşti, în intervalul orar 17:10-19:00 au fost preluate 250 de apeluri de către dispecerat. Echipaje de pompieri au acţionat cu 17 autospeciale, în toate cele şase sectoare ale capitalei, pentru degajarea a 11 copaci şi a doi stâlpi electrici căzuţi. Unul dintre stâlpi a avariat în cădere o conductă de gaze pe str. Mihai Spătarul.

Din cauza acumulării de apă în subsolul unui imobil din Calea Vitan, s-a intervenit cu o motompă pentru evacuarea apei din zona afectată.

Conform raportului ApaNova, s-au inregistrat 22 de acumulari de apa si 18 guri de scurgere cu probleme, in mare parte acestea fiind solutionate. De asemenea, au fost semnalate 10 cazuri de subsoluri inundate, 8 dintre acestea fiind deja curatate.

Pana la ora 19:30, potrivit datelor Apa Nova, s-au transportat prin sistemul de canalizare al orasului 1,3 milioane de metri cubi de apa iar cantitatile de precipitatii inregistrate de pluviometrele ANB, au fost cuprinse intre 5 si 23 de litri/mp.

Conform informațiilor primite de la echipajele din teren ale Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, au fost 8 copaci cazuti pe autoturisme, 2 copaci cazuti pe imobile si un numar de 42 cazuti pe carosabil.

Atenţionarea de cod portocaliu este valabilă sâmbătă, între orele 17:15 si 18:10. Conform ANM, în acest interval orar se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, cu rafale ce pot depasi 70 km/h si grindina dimensiuni medii, frecvente descarcari electrice, cantităţi de apa ce pot depasi 20..25 l/mp.

De la orele 18.10, meteorologii fac o atenţionare cod galben pentru Bucureşti, valabilă până la 18.30. Conform acestora,în acest interval, se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de 50…60 km/h, cantităţile de apa ce pot depasi 15..20 l/mp, grindina dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice

Furtuna de ieri din Bucureşti a doborât 20 de copaci, un stâlp de electricitate, avariind totodată cinci maşini.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button