ȘTIRI

Cod galben de ceață și ghețuș în 20 de județe și București

Meteorologii au emis duminică dimineața avertizări de ceață și ghețuș valabile în 20 de județe din țară și în București. De asemenea, este în vigoare o avertizare Infotrafic: Circulație îngreunată pe A1, A2, A3 și pe mai multe drumuri din cauza ceții.

Sunt vizate de avertizare mai multe localități din județele Dolj, Covasna și Harghita, dar și județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, dar și Bucureștiul. Aceste avertizări sunt în vigoare până la ora 10.00.

În aceste zone se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, o altă avertizare vizează județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. Aceasta este valabilă până la ora 8.00.

Avertizare Infotrafic: Circulație îngreunată pe A1, A2, A3 și pe mai multe drumuri din cauza ceții
Centrul Infotrafic informează că traficul este îngreunat duminică dimineața pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din cauza ceții, relatează Mediafax.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 metri și, izolat, sub 50 metri, pe mai multe drumuri din București și județele Brăila, Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Tulcea, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și Iași.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă și pe tronsonul kilometric 10 – 105 al autostrăzii A2 București – Constanța, între București și Dragalina, județul Călărași, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, iar carosabilul umed, dar și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Brașov.

Totodată, pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 11 – 49 (București – Corbii Mari, județul Dâmbovița), vizibilitatea este redusă sub 150 de metri din cauza ceții, carosabilul fiind umed.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button