Cod galben de ceață în București și alte județe. Prognoza meteo emisă de ANM

09 ian. 2023
107 Afișari
Cod galben de ceață în București și alte județe. Prognoza meteo emisă de ANM
Cod galben de ceață în București și alte județe. Prognoza meteo emisă de ANM. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis mai multe atenționări nowcasting de tip cod galben de ceață în București și alte 21 de județe, luni dimineață. Meteorologii anunță cum va fi vremea pe parcursul zilei.

Cod galben de ceață în București și alte județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață mai multe avertizări de tip cod galben de ceață pentru București și alte 21 de județe. Vizibilitatea este scăzută, local, sub 50 de metri.

Atenționarea de ceață care vizează Capitala este valabilă până la ora 09:00, fenomenul meteo fiind prezent mai ales în zona periferică a orașului.

„îndeosebi în zona periferică va fi ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m”, potrivit ANM.

Ceață în București, luni dimineață, 9 ianuarie 2023. Sursa foto: B365.ro
Ceață în București, luni dimineață, 9 ianuarie 2023. Sursa foto: B365.ro

Codul galben de ceață vizează, până la ora 09:00, zona de litoral a Constanței, dar și județele Tulcea, Timiș, Hunedoara, Ialomița, Argeș, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Alba, Mureș, Sibiu, Olt, Dolj.

În județe vizate de atenționarea de tip cod galben de ceață se vor semnala: local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

ANM a emis prognoza meteo

Meteorologii au emis prognoza pentru luni, 9 ianuarie 2023.

În București, la ora prânzului, temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius. Temperatura minimă de luni va fi 2 grade Celsius.

În țară, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 8 grade Celsius.

Vremea de la munte, luni, 9 ianuarie, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM.

  • Ceahlău: 0 grade Celsius;
  • Păltiniș: 6 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 6 grade Celsius;
  • Predeal: 4 grade Celsius;
  • Rânca: 6 grade Celsius;
  • Semenic: 1 grad Celsius;
  • Sinaia: 2 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 6 grade Celsius;
  • Straja: 6 grade Celsius.

Îți recomandăm să citești și: Nicușor Dan vrea să modernizeze și să eficientizeze iluminatul public din București. O cerere de finanțare nerambursabilă a fost depusă la AFM

Cookies